Πληρώσαμε 725 εκατ. ευρώ την προεκλογική φιέστα Σαμαρά - Μέρκελ

“ Η επικοινωνιακή φιέστα που οργάνωσε η κυβέρνηση με τον κωδικό "επιστροφή στις αγορές" θα στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες περί τα 725 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο αντιστοιχούν οι τόκοι 5 ετών για ένα ομόλογο με κόστος για το ελληνικό δημόσιο 4,95% σταθερό επιτόκιο ”
Του Θάνου Παναγόπουλου
Με την διπλή προειδοποίηση από Γιοακίν Αλμούνια ότι είναι μακρύς ο δρόμος για την Ελλάδα και από Κριστίν Λαγκάρντ ότι απομένουν "πολλά να γίνουν" για να σταθεί ξανά στα πόδια της η ελληνική οικονομία, ΕΕ και ΔΝΤ "γείωσαν" εν τη γενέσει του το πανηγυρικό κλίμα που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση, όχι μόνο για "επιστροφή στις αγορές" αλλά -εν μέσω της επικοινωνιακής υπερβολής που παρατηρήθηκε- ακόμη και για "έξοδο από τα μνημόνια"!

Διότι, ως τέτοια επιχειρεί να παρουσιάσει το κόστος των 725 εκατ. ευρώ το οποίο φόρτωσε στους Έλληνες πολίτες υπό μορφήν τόκων με το πενταετές δάνειο που εξέδωσε σήμερα.

Προς το παρόν, προτού "γίνουν τα πολλά που απομένουν" ακόμη και για την αναδιάρθρωση του χρέους, αφού "το πρόγραμμα δεν έχει τελειώσει" όπως είπε η η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και διανυθεί ο "μαραθώνιος" που έχει να διανύσει η Ελλάδα στον οποίο αναφέρθηκε ο Χ. Αλμούνια, μόνο βέβαιο είναι ότι η επικοινωνιακή φιέστα που οργάνωσε η κυβέρνηση με τον κωδικό "επιστροφή στις αγορές" θα στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες περί τα 725 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο αντιστοιχούν οι τόκοι 5 ετών για ένα ομόλογο με κόστος για το ελληνικό δημόσιο 4,95% σταθερό επιτόκιο.


Πηγή: avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια