Βρε ούτε στη λαική αγορά !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ο σοφός λαός μας τον οποίον συχνά επικαλούμαι λέει: «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Πάντως ο Στουρνάρας που λέει ότι βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές, υπόσχεται ότι θα πάμε και με καλό επιτόκιο! Βασικά πρέπει να σας πω ότι δεν έχουμε δυνατότητα ως Έλληνες ούτε στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς μας να πάμε! 
Τώρα αν θα βγουν στις διεθνείς αγορές οι φωστήρες οι οικονομολόγοι για να δανειστούμε χρήματα, να πληρώσουμε άλλα δανεικά που είχαμε δανειστεί για άλλα δάνεια, δεν ξέρω καθόλου! 
 Εκείνο που βλέπω κι εγώ κι εσείς φίλοι μου, είναι ότι πάνε να παρουσιάσουν μια εμποροπανήγυρη, εν όψει του Πάσχα και των εκλογών, όπου η Ελλάδα θα δανείζεται με καλό επιτόκιο, (άραγε τώρα τι κάνει;) επίσης έρχεται η Μερκελ να στολίσει τον επιτάφιό μας, και ο εισαγγελέας διατάζει οποίος έχει βιντεοκασέτα ακροδεξιού περιεχομένου, να του καεί το βίντεο, γιατί θα πάει κατά τις φυλακές Νιγρίτας να πει το δεσπότη Παναγιώτη… 

Καλά είναι πάντως να μη μιλάνε για αγορές, να λένε πχ οικονομικές δοσοληψίες, δανεισμό χρημάτων, η ακόμα και αγγούρια Καλυβιωτικα! Η αγορά είναι λέξη που πονάει πολύ! 

Τον Έλληνα πολίτη που με δυσκολία καταφέρνει να αγοράσει τα απολύτως αναγκαία, τον έμπορο που το έκλεισε και έμεινε άνεργος, το δρόμο που βλέπεις με τα κλειστά μαγαζιά και σε πιάνει η θλίψη… 
Είναι να μη μας θυμίζουν οτιδήποτε έχει σχέση με χρήματα και δανεισμό χρημάτων! Γιατί εμείς δεν έχουμε καθόλου από αυτά, ούτε δουλειά, και εκείνοι που τα αρπάξανε μια χαρά είναι «και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς του κοιτούσαμε»… 
 Για να γινόμαστε ξεκάθαροι και να μην κοροϊδεύει ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τον ψηφοφόρο, μια κάποια επιτυχία θα είναι αν και όποτε φύγουν τα χαράτσια, αν ανοίξουν κάποιους δουλειές να εργαστεί ο κόσμος με αξιοπρεπείς μισθούς, για να μπορέσει να βγει ΑΥΤΟΣ στην αγορά να κινηθείς λιγάκι το χρήμα!
 Να δοθούν και κάποια υγιή δάνεια, να πάρει μπροστά και η οικοδομή και άλλες δραστηριότητες όπως ο τουρισμός κλπ κλπ! Πανηγύρια γιατί μας είπαν καλές κουβέντες οι τραπεζίτες δεν μετράνε! Κι εγώ έχω έναν τραπεζίτη αλλά…είναι κουφάλα! Να μη σας πω πως έτσι είναι και οι πιο πολλοί! 
Μέχρι λοιπόν να ξαναχαμογελάσει ο Έλληνας, αφήστε τα βγαλσίματα στις αγορές και στις πλατείες προς αγραν ψήφων! Τζάμπα τα βάλαμε! Έλα να πάρεις!
Θόδωρος Γαλανοπουλος 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια