Λαφαζάνης: Συγκοινωνούντα διαμερίσματα Χ.Α. και σημερινή Ν.Δ.

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η υπόθεση Μπαλτάκου δείχνει «κάτι αρκετά παραπάνω» από σχέση της Χρυσής Αυγής με το περιβάλλον της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

«Η υπόθεση Μπαλτάκου δεν φανερώνει μόνο εκλεκτικές συγγένειες, διασυνδέσεις και διαπλοκές ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και έναν σκληρό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στα κέντρα της κυβερνητικο-κομματικής εξουσίας» λέει ο Π.Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στη Real News.

«Όλα δείχνουν κάτι πολύ παραπάνω» συνεχίζει, υποστηρίζοντας ότι φαίνεται ότι «μεταξύ της Χρυσής Αυγής και της σημερινής κυβέρνησης δεν υπάρχει απλώς μεσοτοιχία, αλλά ίσως να μιλάμε για συγκοινωνούντα διαμερίσματα».

Η παραίτηση Μπαλτάκου, συνεχίζει, δεν αρκεί, λέγοντας πως «μόνη διέξοδος είναι η παραίτηση της κυβέρνησης για να δώσει ο λαός με την ψήφο του αλλά και τους αγώνες του τη λύση».

Όσον αφορά τις συζητήσεις γύρω από το ελληνικό χρέος, ο Π.Λαφαζάνης λέει πως «μόνη και αποκλειστική λύση για το χρέος είναι να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, και στο πλαίσιο αυτό επιτέλους πρέπει να γίνει πράξη η διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και, πρώτα από όλα, του κατοχικού δανείου».

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζει πως «η κρίση στο ΠΑΣΟΚ είναι σχεδόν διαλυτική και ίσως συμπαρασύρει και την, έτσι κι αλλιώς παραπαίουσα, κυβέρνηση». «Δεν νομίζω πως το ΠΑΣΟΚ έχει μέλλον κάτω από οποιαδήποτε μορφή και οποιονδήποτε αρχηγό» λέει χαρακτηριστικά.

Σχετικά, τέλος, με το «Ποτάμι», ο Π.Λαφαζάνης λέει χαρακτηριστικά πως «ποτάμι χωρίς νερό δεν μπορεί να έχει προοπτική».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια