Με την ανοχή Βενιζέλου λειτουργούσε ο Μπαλτάκος

“ Ο Βενιζέλος γνώριζε τα πάντα και ανεχόταν τη λειτουργία του ακροδεξιού παρακράτους με αντικειμενικό σκοπό την προσωπική του διάσωση ”
«Ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε δυνατότητα να επηρεάσει το νομοθετικό έργο. Οι παρεμβάσεις του ήταν διαδικαστικές. Δεν μπορούσε να υπαγορεύει πολιτικές». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο αντιπροεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Δηλαδή ο αντιπρόεδρος της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, υποστηρίζει ότι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού και πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης δεν διαδραμάτιζε τον ρόλο που αποκαλύπτεται ότι διαδραμάτιζε, όταν είναι γνωστό τι έχει πράξει, τουλάχιστον στην περίπτωση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. 

Ωστόσο, όσο και αν προσπαθεί να παραστήσει τον έκπληκτο για τις αποκαλύψεις που αφορούν στην απευθείας διασύνδεση του Μεγάρου Μαξίμου με την ναζιστική Χρυσή Αυγή, όσο και αν προσπαθεί να καταστήσει απολύτως σαφές ότι "πέφτει από τα σύννεφα" για τα όσα περιέχει το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος γνώριζε τα πάντα και ανεχόταν την νοσηρή κατάσταση, που παραπέμπει σε λειτουργία απολύτως δομημένου παρακρατικού μηχανισμού. 

Διότι δεν μπορεί ο κύριος Βενιζέλος να μην γνώριζε, να μην άκουσε ή να μην διάβασε ότι ο πρώην, πλέον, γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Τάκης Μπαλτάκος είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή. Δεν μπορεί ο κ. Βενιζέλος να παριστάνει τον ανήξερο σε ότι αφορά τις καταγγελίες ενός πρώην συμμετέχοντα στην κυβέρνηση, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος πίεζε τον ίδιο χρησιμοποιώντας ως απειλή τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι δυνατόν να μην γνώριζε ο κ. Βενιζέλος ότι υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες στο Μέγαρο Μαξίμου, ποιο είναι το παρελθόν το Αντώνη Σαμαρά και ποιες οι σχέσεις του Τάκη Μπαλτάκου με την ακροδεξιά, όταν έχουν γραφτεί όλα τα παραπάνω πολλάκις στον Τύπο, ελληνικό και διεθνή. Δεν μπορεί να μην γνώριζε τις μεθοδεύσεις του βαθέος κράτους, την λειτουργια του παρακράτους και το σχέδιο της ελίτ για ενεργοποίηση της Χρυσής Αυγής, όποτε αυτό κρινόταν αναγκαίο. Δεν μπορεί να μην άκουσε τα δημοσιογραφικά τσιράκια των τραπεζών να μιλούν για συγκυβέρνηση της ΝΔ με μια "σοβαρή Χρυσή Αυγή" 

Και τέλος, δεν μπορεί ο κ. Βενιζέλος να παριστάνει εν μέσω σφοδρής κυβερνητικής κρίσης, τον ανήξερο για τον ακροδεξιό χαρακτήρα της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, όταν ο ίδιος δέχθηκε να συμπράξει με ακροδεξιούς όπως ο Τάκης Μπαλτάκος, ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, τους οποίους περιμάζεψε στο κόμμα του ο Αντώνης Σαμαράς. 


Η υποκρισία έχει και τα όρια της. Τελεία και παύλα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέχτηκε και τους Μπαλτάκους και κάθε λογής ακροδεξιό στοιχείο. Συνεργάστηκε μαζί τους και εξακολουθεί να συνεργάζεται. Για να διασωθεί από την καταιγίδα που έρχεται. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια