«Οι ελληνικές κυβερνήσεις ορίζονται από τον Μπαρόζο»...

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να δώσουν πολιτικό συγχωροχάρτι σε αυτούς που ανέχτηκαν τη λεηλάτηση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ελλάδα.
Όσο εφαρμόζονται οι οικονομικές πολιτικές της λιτότητας, ο κίνδυνος κατάρρευσης της ευρωζώνης είναι υπαρκτός και μεγάλος, δηλώνει ο Νίκος Χουντής. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η Αριστερά δεν πρόκειται να δώσει πολιτικό συγχωροχάρτι στις ηγεσίες της Ευρώπης και να υπερψηφίσει τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.




Μπορώ να παραδεχτώ ότι υπάρχουν ατυχείς στιγμές από την πλευρά του κόμματός μου στον χειρισμό ορισμένων θεμάτων, τα οποία, φυσικά, αξιοποιεί η Ν.Δ. Σε καμία όμως περίπτωση ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεγελαστεί από τα παιχνίδια που παίζονται», υποστηρίζει ο Νίκος Χουντής.



Θεωρεί, μάλιστα, μεγαλύτερη επιτυχία στην προηγούμενη θητεία του στο Ευρωκοινοβούλιο το γεγονός ότι ο Ολι Ρεν παραδέχτηκε απερίφραστα πως με τα μνημόνια θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός για να σωθούν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες. Εκφράζει, δε, τη γνώμη ότι «υπάρχουν ατυχείς στιγμές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ στον χειρισμό ορισμένων θεμάτων».

πηγη "Εφημερίδα των Συντακτών"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια