Ανεύθυνος και καιροσκόπος ο Αντ. Σαμαράς

Η Σοσιαλιστική Προοπτική εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την απαράδεκτη εν ψυχρώ δολοφονία των Γάλλων σκιτσογράφων από ομάδα φανατικών ισλαμιστών. Η τυφλή βία του φανατισμού έπληξε την καρδιά της Ευρώπης στοχεύοντας σε μια κατ΄ εξοχήν ευρωπαϊκή αξία, εκείνη της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική καταγγέλλει την πρόχειρη, ανήθικη και καιροσκοπική προσπάθεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αυτοπροσώπως να εργαλειοποιήσουν το θλιβερό συμβάν προς όφελός τους προπαγανδιστικά για τους σκοπούς του προεκλογικού τους αγώνα.

Μια τέτοια ανεύθυνη στάση από τη μία στοχοποιεί τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες και τους αφήνει έκθετους στις ορέξεις των ντόπιων ακροδεξιών ρατσιστών, από την άλλη δυναμιτίζει τις παραδοσιακά καλές σχέσεις της χώρας με το μεγαλύτερο μέρος του αραβομουσουλμανικού κόσμου.

Η Σοσιαλιστική Προοπτική εκφράζει την ανησυχία της για την αυξανόμενη «πολιτιστική μνησικακία» μέσα στην ίδια την Ευρώπη, είτε υπό τη μορφή του μουσουλμανικού αντιδυτικισμού, είτε υπό τη μορφή της ακροδεξιάς και νεοσυντηρητικής ισλαμοφοβίας και καλεί τις δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις να συσπειρωθούν και να δώσουν την απάντησή τους απέναντι σε κάθε απόπειρα εκτροχιασμού στη δίνη της πολιτικής και πολιτισμικής οπισθοδρόμησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια