Εκτέλεση ξένων γιατρών από Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν

Μακελειό με δέκα θύματα


Οι σοροί δέκα ατόμων, έξι Αμερικανών, μίας Γερμανίδας, μίας Βρετανής και δύο Αφγανών βρέθηκαν διάτρητες από σφαίρες στο βόρειο Αφγανιστάν. Πρόκειται για ομάδα γιατρών, μέλη χριστιανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, που είχαν κατασκηνώσει σε μία απομονωμένη περιοχή της επαρχίας Νουριστάν, όταν δέχτηκαν επίθεση από ενόπλους που τους εκτέλεσαν. Την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Νωρίτερα η τοπική αστυνομία της ορεινής επαρχίας Μπανταχσάν, έκανε λόγο για σορούς έξι Γερμανών, δύο Αμερικανών και δύο Αφγανών.

Την ευθύνη της ένοπλης επίθεσης ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Όπως δήλωσε στο Associated Press, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σκότωσαν οκτώ ξένους και

δύο Αφγανούς διερμηνείς γίατι «ήταν κατάσκοποι των Αμερικανών και κήρυτταν τον Χριστιανισμό».

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός Αφγανού, του μοναδικού επιζήσαντα μιας ομάδας έντεκα ατόμων, στην πλειοψηφία τους οφθαλμίατροι, η ομάδα ταξίδευε από την επαρχία Μπανταχσάν στην επαρχία Νουριστάν.

Η ομάδα είχε κατασκηνώσει σε μια απομονωμένη περιοχή της επαρχίας Νουριστάν όταν δέχθηκε επίθεση από ενόπλους που τους εκτέλεσαν.

Ο Αφγανός που επέζησε ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία εντόπισε στη συνέχεια τις σορούς.

Η εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Καμπούλ Κέιτλιν Χέιντεν δήλωσε ότι «αρκετοί αμερικανοί πολίτες» είναι μεταξύ των νεκρών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια