Η γαλάζια κυρία της επικοινωνίας

Του Γιάννη Σαραντάκου από το Έθνος
Ακόμη και βουλευτές που συνομιλούν τακτικά με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, έψαχναν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης να μάθουν το ποια είναι η νεαρή δικηγόρος που αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ. Το όνομα «Βασ. Τζότζολα» το άκουγαν για πρώτη φορά στη ζωή τους και δεν έκρυψαν την έκπληξή τους όταν έμαθαν ότι η άγνωστη -για εκείνους- κυρία προορίζεται για τη συγκεκριμένη «ηλεκτρική καρέκλα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την πρώτη εικόνα για τη νεαρή δικηγόρο το 1992. Από τότε χρονολογείται η γνωριμία τους, όταν ο κ. Σαμαράς ως υπουργός Εξωτερικών περιόδευσε στην Ορεστιάδα.
Ο θείος της κυρίας Τζότζολα ήταν δήμαρχος και μαζί με τον πατέρα της περίμεναν τον τότε υπουργό. Δίπλα στον Γιώργο Τζότζολα ήταν η κόρη του, μαθήτρια τότε, Βασιλική. Ο Αντ. Σαμαράς έδωσε το χέρι του στον πατέρα της και του είπε αναφερόμενος στην κόρη του: «Εσύ την έκανες νωρίς, εγώ άργησα». Αυτή ήταν η πρώτη τους γνωριμία.

Η καριέρα
Από το 1992 μεχρι την περασμένη Τρίτη, έγιναν πολλά... Ο κ. Αντ. Σαμαράς έζησε την πολιτική περιπέτεια της ΠΟΛΑΝ, επέστρεψε στη ΝΔ και μετρά ήδη περίπου δέκα μήνες στην ηγεσία του κόμματος. Η κυρία Τζότζολα μπήκε στη Νομική, αποφοίτησε, έκανε τα μεταπτυχιακά της και ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Αθήνα. Συνδέθηκε φιλικά με πρόσωπα που ήταν και είναι κοντά στον κ. Σαμαρά, όπως οι κ. Φ. Κρανιδιώτης και Χρ. Λαζαρίδης. Οι δυο τους αποτέλεσαν και τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του προέδρου της ΝΔ και της ίδιας.
Ο κ. Σαμαράς, όταν είδε ξανά τη νεαρή δικηγόρο το 2006, όταν εκείνος ήταν στο ευρωκοινοβούλιο κι εκείνη δικηγόρος στο δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων, δεν θυμόταν το περιστατικό στην Ορεστιάδα. Για την ίδια όμως η χειραψία με τον πατέρα της αλλά και αυτή η μικρή φράση στην Ορεστιάδα ήταν όλα αυτά τα χρόνια «χαραγμένα» στη μνήμη της.
Οι κοινοί φίλοι, η ταύτισή της με τις απόψεις του γνωστού για τις θέσεις του στα εθνικά θέματα «δικτύου 21», χωρίς να είναι μέλος , αλλά και η αποδοχή των θέσεων του Αντ. Σαμαρά την οδήγησαν μέσα σε λίγο καιρό στο επιτελείο του Μεσσήνιου πολιτικού.
Αγωνίστηκε για την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ και μετά από το αποτέλεσμα παίρνει η ίδια την απόφαση να εμπλακεί πιο ενεργά στην κομματική δραστηριότητα. Την περασμένη άνοιξη εκλέγεται στην Ειδική Κομματική Οργάνωση Δικηγορών της ΝΔ και στη συνέχεια μετέχει ως αιρετό μέλος στο συνέδριο. Αποφασίζει να διεκδικήσει θέση στην πολιτική επιτροπή και εκλέγεται.
Στην αναζήτηση νέων προσώπων, ικανών να εκπέμψουν το μήνυμα της ανανέωσης συνολικά για τη ΝΔ, το όνομά της «πέφτει» στο τραπέζι από συνεργάτη του κ. Σαμαρά. Ο ίδιος χωρίς χρονοτριβή το αποδέχεται και οι συζητήσεις με την ίδια ξεκινούν τον Ιούλιο. Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεπερνά τις οποίες ενστάσεις της και την περασμένη Τρίτη ανακοινώνεται η τοποθέτησή της στη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου του κόμματος.
Μια θέση με μεγάλες ευθύνες και με αρκετό άγχος, όπως και η ίδια λέει. Σήμερα αρνείται να μιλήσει για μεγαλύτερες πολιτικές φιλοδοξίες και εστιάζει το έργο της στην εκπροσώπηση του προέδρου της ΝΔ.
Ο δρόμος, ειδικά σε αυτό το πόστο, δεν θα είναι εύκολος, αλλά η νεαρή δικηγόρος, που ξεκίνησε από την Ορεστιάδα πριν από λίγα χρόνια χωρίς να φανταστεί τη μετέπειτα πορεία της, δηλώνει ότι θα το παλέψει...
Γιάννης Σαραντάκος
saradakos@pegasus.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Το φοβερό...κορίτσι!!περιμένουμε την καινούρια δήλωση της,με την ελπίδα ότι θα είναι περισσότερες από δύο λέξεις!!!
    Μέχρι τώρα δύο ...δηλώσεις τέσσερις λέξεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδω το πρωτοπαλίκαρο στον Εβρο του σαμαρά παραδέχτηκε επίσημα οτι είναι ΒΛΑΞ και μας πειράζει η τζοτζω που δεν μιλάει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου