Για τα σενάρια σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους
Ο κ. Τόμσεν ξεκαθάρισε ότι «δεν αποτελεί λύση», καθώς όπως είπε, «το μείζον πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το υψηλό της χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας» και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «τα οφέλη που θα προκύψουν από τυχόν αναδιάρθρωση του χρέους, θα είναι, σε μακροχρόνια βάση, πολύ λιγότερα από τα κόστη και τις αρνητικές συνέπειες».
Αναφέρθηκε επίσης, στις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι «η κατάσταση επιβαρύνθηκε από την αναταραχή στην ευρωζώνη και την αναθεώρηση των στοιχείων του ελλείμματος και του χρέους».
Σε ερώτηση για το αν κινδυνεύει η εκταμίευση της τέταρτης δόσης, ο κ. Τόμσεν απάντησε: «Εξαρτάται από την αντιμετώπιση των δομικών προβλημάτων που προανέφερα».
Ο κ. Τόμσεν ξεκαθάρισε επίσης, ότι «οι άμεσες απολύσεις δεν αποτελούν λύση» και επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα, βάσει των προβλεπόμενων αποχωρήσεων, να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του προσωπικού, μέσω της μετακίνησης 10.000 ατόμων».
Μιλώντας για την ανάπτυξη, είπε ότι «θα έρθει με την εφαρμογή μιας κρίσιμης μάζας μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα βελτιώσουν το επενδυτικό κλίμα, σε συνδυασμό με την μείωση του ελλείμματος».
Σε ερώτηση για το εάν θα επένδυε αυτή την στιγμή στην Ελλάδα εάν ήταν επικεφαλής μιας πολυεθνικής εταιρείας, ο κ. Τόμσεν απάντησε καταφατικά, γιατί όπως είπε «έχω εμπιστοσύνη στην χώρα», ενώ συμπλήρωσε ότι «ο σωστός χρόνος επένδυσης είναι όταν οι άλλοι δεν θέλουν να επενδύσουν» και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ θα το έκανα τώρα».
«Στο τέλος του 2011, εφόσον γίνουν αυτά που απαιτούνται, θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης» είπε ο επικεφαλής της τρόικας, συμπληρώνοντας όμως ότι «χρειάζεται πολύς χρόνος».
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ
0 Σχόλια
Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου