Συνάδελφοι,
ενόψει των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου τον επόμενο μήνα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ. Σ. του Ι. Σ. Έβρου, συζητήσαμε το καθολικό αίτημα των γιατρών που εργάζονται στο Βόρειο Έβρο (Διδυμότειχο-Ορεστιάδα- Τρίγωνο) για ύπαρξη δεύτερου εκλογικού τμήματος (κάλπη) στο Διδυμότειχο.
Το αίτημα υποβλήθηκε από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Βορείου Έβρου, τα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.
Η απόσταση της περιοχής από την Αλεξανδρούπολη είναι γνωστή (100-170χλμ.). Συνεπώς ένας συνάδελφος από αυτή την περιοχή θα χρειαστεί να διανύσει 200-350χιλ. για να μεταβεί στην έδρα του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου για να ψηφίσει. Είναι αυτονόητο, η απόσταση αυτή είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τη συμμετοχή των συναδέλφων στις
εκλογές. Συνεπώς, το Δ. Σ. θέλοντας να αυξήσει τη συμμετοχή στις εκλογές και να διευκολύνει όλους τους γιατρούς να ψηφίσουν, παρέχοντάς τους ίση πρακτικά δυνατότητα συμμετοχής, έπρεπε να πάρει την απόφαση να δεχθεί το καθολικό αίτημα των γιατρών του Βορείου Έβρου και να αποφασίσει για δεύτερο εκλογικό τμήμα, στο Διδυμότειχο, όπως ήταν το αίτημα όλων.
Ως Ανανεωτική Ιατρική Κίνηση, υποστηρίξαμε σθεναρά και με επιχειρήματα αυτό το δίκαιο αίτημα. Παρουσιάσαμε, τόσο την κείμενη νομοθεσία η οποία δίνει τη δυνατότητα σε συλλόγους που αριθμούν πάνω από 500 μέλη, να ψηφίσουν οι γιατροί σε περισσότερα του ενός εκλογικά τμήματα (η παλιότερη νομοθεσία προέβλεπε 1000 μέλη - τα μέλη του Ι.Σ. Έβρου είναι πλέον άνω των 1000), όσο και την γνωμοδότηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, δια του νομικού του συμβούλου, που έλεγε ρητά ότι τα εκλογικά τμήματα μπορούν να βρίσκονται και σε διαφορετικές πόλεις, με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μελών στις εκλογές.
Επίσης τονίσαμε, επειδή θέλουμε να συμμετέχουν ει δυνατόν όλοι οι συνάδελφοι στις εκλογές, ότι θα υποστηρίξουμε τυχόν αίτημα που θα υποβληθεί και για τρίτο εκλογικό τμήμα (π.χ. στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, για διευκόλυνση συμμετοχής των εφημερευόντων εκείνη τη μέρα).
Όμως, η πλειοψηφία του Δ. Σ. (6 από τους 7, και μία λευκή ψήφος) αρνήθηκε κατηγορηματικά να δεχθεί αυτό το αίτημα (πρακτικές δυσκολίες, κλπ. – η νομοθεσία όμως τα προβλέπει όλα αναλυτικά!).
Θέλουμε να καταγγείλουμε, σε όλους τους συναδέλφους αυτή την αντισυναδελφική στάση της πλειοψηφίας του Δ. Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου. Φαίνεται ότι η σημερινή πλειοψηφία δεν επιθυμεί τη συμμετοχή στις εκλογές όσο γίνεται περισσότερων συναδέλφων, πράγμα που θα συνέβαινε αν υπήρχε εκλογικό τμήμα και στο Διδυμότειχο. Φαίνεται επίσης, ότι αδιαφορεί παντελώς για το καθολικό αίτημα των γιατρών μιας περιοχής (περίπου 200 οι γιατροί που εργάζονται στο Βόρειο Έβρο). Αυτό που δεν κατανοούμε όμως είναι γιατί δεν θέλουν την συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων γιατρών.
Είμαστε σίγουροι, ότι όλοι οι γιατροί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, όπου και αν εργάζονται, θα καταδικάσουν αυτή τη στάση της πλειοψηφίας του Δ. Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου.
Η συμμετοχή στις εκλογές όλων των συναδέλφων είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που δεν τη θέλουν.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΒΡΟΥ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ, ΜΑΧΗΤΙΚΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Παπανδρούδης Ανδρέας (Οφθαλμίατρος)-Σιναπίδης Στέφανος (Καρδιολόγος)- Βαφειάδης Κων/νος (Ακτινολόγος)- Στεφανάτος Λέανδρος (Καρδιολόγος)
0 Σχόλια
Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου