Αντιδρούν οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Μετά τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που ζήτησαν και πέτυχαν συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σειρά παίρνουν και οι εργαζόμενοι στο ΤΤ, που θέλουν να τον πιέσουν προσωπικά  να μη βάλει την υπογραφή του στην ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «το Τ.Τ δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό . Η πώλησή του δεν θα επιλύσει κανένα ταμειακό πρόβλημα (προσδοκώμενα έσοδα 300 εκ. ), αντίθετα μάλιστα το κράτος θα χάνει κάθε έτος 400 εκατ. ευρώ».

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα αναλάβουν κάθε νομική ή συνδικαλιστική δράση, μέχρι να μεταπείσουν την πολιτική ηγεσία.
Στην ίδια ανακοίνωση αφήνουν και αιχμές για την απορρόφηση της TBank από το ΤΤ, τονίζοντας ότι η συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας "έγινε με τηλεδιάσκεψη και με την ελάχιστη δυνατή πλειοψηφία, αποφάσισε την απορρόφηση της TBank ,μιας τράπεζας που καταλήστεψαν οι βασικοί της μέτοχοι με την ανοχή των εποπτικών αρχών.
Στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι αναφέρουν «ότι αυτή η συνεδρίαση είναι παράνομη και παράτυπη. Αγνοώντας τη διαφωνία μας και χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων αποφάσισαν να προχωρήσουν στην έναρξη της διαδικασίας απορρόφησης της Tbank, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση μαζί μας, χωρίς business plan. Είναι προφανές ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση, η οποία θα εξασφαλίσει την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια