Η Κριστίν Λαγκάρντ εξελέγη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ


Η Κριστίν Λαγκάρντ εξελέγη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο.
Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, διαδέχεται τον συμπατριώτη της,Ντομινίκ Στρος Καν, και γίνεται η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του Οργανισμού.
"Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εξέλεξε την Κριστίν Λαγκάρντ να υπηρετήσει στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου, γιαπενταετή θητεία που ξεκινά στις 5 Ιουλίου" ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Η εκλογή της Λαγκάρντ εξασφαλίστηκε μετά τη στήριξη της Κίνας, της Ρωσίας, της Βραζιλίας και των ΗΠΑ στο πρόσωπό της.
Η Κριστίν Λαγκάρντ, που είναι η πρώτη γυναίκα που θα κρατάει τα ηνία του ΔΝΤ, διαδέχεται τον Ντομινίκ Στρος Καν. Η εκλογή της έγινε μετά την ξεκάθαρη στήριξη των ΗΠΑ στην υποψηφιότητά της, ενώ ακολούθησε η Κίνα, η Βραζιλία και η Ρωσία.
Με την ανάληψη της θητείας της, η Λαγκάρντ καλείται να ασχοληθεί άμεσα με την κρίση χρέους στην Ευρώπη και κυρίως με την Ελλάδα.

«Μεγάλη τιμή»
«Είναι μεγάλη τιμή η εκλογή μου» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τόνισε ότι η είδηση είναι «νίκη για τη Γαλλία».
«Σκοπός μου θα είναι να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να πετύχουμε πιο δυνατή και βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και μακροοικονομική σταθερότητα» σημείωσε η Λαγκάρντ σε δήλωσή της.
Επίσης, η νέα επικεφαλής του ΔΝΤ ζήτησε συναίνεση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο εξόδου τηςΕλλάδας από το ευρώ είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο και θα πρέπει να το αποφύγουμε».
«Το εξαιρετικό ταλέντο και η μεγάλη εμπειρία της Κριστίν Λαγκάρντ θα της επιτρέψουν να αναλάβει με επιτυχία την ηγεσία του ΔΝΤ, σε μια κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια