Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η Ελλάδα και το Ισραήλ, είναι γνωστό, καθυστέρησαν να εγκαθιδρύσουν de jure διπλωματικές σχέσεις. Προσπαθούμε τώρα να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο. Και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί τους δύο λαούς, τον ελληνικό και τον ισραηλινό, τους ενώνουν πολλά και πάνω από όλα η Ιστορία. Η συνεργασία μας με το Ισραήλ είναι ειλικρινής και έντιμη. Δεν στρέφεται εναντίον κανενός. Αντίθετα, μπορεί να δημιουργήσει νέες πηγές πλούτου για τους δύο λαούς μας, αλλά και για όλους τους λαούς της περιοχής μας. Η Ελλάδα είναι χώρα φιλειρηνική.
Και επιδιώκουμε συνεργασία και συνεννόηση με όλους, ανεξαίρετα, τους γείτονές μας αλλά και όλα τα έθνη της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.Ε. ΜΠΑΡΑΚ: Η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ είναι τα ονόματα δύο πόλεων που έχουν αποτελέσει έμπνευση για γενιές καλλιτεχνών, ποιητών, φιλοσόφων, συγγραφέων, ακόμα και πολιτικών ηγετών. Και οι δύο βρεθήκαμε στο λίκνο του Δυτικού Πολιτισμού. Και, ακόμα και σήμερα, μπορούμε να συνεισφέρουμε στο Δυτικό Πολιτισμό μέσω της συνεργασίας. Προσβλέπουμε το 2012, στη μέγιστη σύσφιξη των σχέσεων, στο καλύτερο επίπεδο που βρεθήκαν ποτέ οι δύο λαοί.
Αυτή η συνεργασία δεν ήταν ποτέ στενότερη και θα την συνεχίσουμε, καθώς και θα αναζητούμε ευκαιρίες για συνεισφορά στη δημιουργία μιας ειρηνικής και προοδεύουσας Μέσης Ανατολής. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για πολυεπίπεδη ανάπτυξη. Το ενδιαφέρον μας κυρίως εστιάζεται – και πρόκειται για κοινό ενδιαφέρον – στη σταθεροποίηση, την αποκλιμάκωση της έντασης και την επίλυση τυχόν διαφορών, μέσω της προσωπικής επαφής και της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ ηγετών, οι οποίοι κατανοούν την ευθύνη και τη σπουδαιότητα του να προηγούμαστε των γεγονότων και να συνεργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τα πράγματα.
(αποσπάσματα από τις δηλώσεις)
1 Σχόλια
Τα εβραϊκά είναι ελληνικά
ΑπάντησηΔιαγραφήΑποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου