Νέα Επιτυχία της Ζαγάλισα! Ο δήμος Αρριανών υπονομεύει τη δημόσια παιδεία…. και το Ελληνικόν κράτος μα…καρίζεται!


Μετά το άρθρο Απόφαση συγκρότησης Δ.Σ. πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπήςτης Ζαγάλισα (φύλλο 54, Ιούνιος 2011) αναφορικά με την ύπουλη απόπειρα μη συγχώνευσης και συγκρότησης των Διοικητικών Συμβουλίων των νέων σχολικών επιτροπών του δήμου Αρριανών ν. Ροδόπης και την ευρεία έκταση που πήρε το θέμα, το Δημοτικό Συμβούλιο αναγκάστηκε άρον άρον να προχωρήσει στη συγχώνευση των σχολικών επιτροπών και στη συγκρότηση Διοικητικών Συμβουλίων των νέων επιτροπών που προκύπτουν, όπως επιτάσσεται από τις διατάξεις του ν. 3852/2010 (αποφάσεις υπ’ αρ. 157, 158, 159 και 160/2011).

Αλλά, παρά τη σημαντική αυτή επιτυχία, προϊόν της μαχητικής, σώφρονος και αποτελεσματικής δημοσιογραφίας της Ζαγάλισα, σε εμάς ως Πομάκους δεν
μπορεί παρά να μένει μια μεγάλη αηδία για το υπάρχον πολιτικό σύστημα και κυρίως τους πολιτικά υπεύθυνους στη Θράκη και την Αθήνα, οι οποίοι συνεχίζουν την εγκληματική αδιαφορία τους, και μόνο όταν ξεσηκωνόμαστε και τα θέματα παίρνουν διαστάσεις, αναγκάζονται να πράξουν, με δημοσιο-υπαλληλίστικη δυσφορία, τα αυτονόητα.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο αντεθνικός χαρακτήρας των πρωτοφανών για την περιοχή αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αρριανών ν. Ροδόπης (τις οποίες απέτρεψε η Ζαγάλισα) έγκειται στο γεγονός ότι, αν, και εφόσον, αυτές εγκρινόταν από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θ. Σιώκο, ο δήμος Αρριανών θα ήταν και ΕΠΙΣΗΜΑ ο πρώτος δήμος μέσα στα όρια του Ελλαδικού κράτους που θα εξοβέλιζε την Ελληνική Δημόσια Παιδεία. Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο από την ίδρυση του νέου Ελληνικού κράτους και δε χρειάζεται να εξηγήσουμε τι θα σήμαινε αυτό, ουσιαστικά και συμβολικά.
Παρά τη μεγάλη αυτή επιτυχία μας, γνωρίζουμε καλά, πως σταθερή πρόθεση των νέων δημοτικών αρχόντων παραμένει το κλείσιμο των Ελληνικών Δημόσιων νηπιαγωγείων στους Πομάκικους οικισμούς Κύμη και Άνω Βυρσίνη (πρώην κοινότητας Οργάνης), αλλά και το παράρτημα νηπιαγωγείου Αράτου, που λειτουργεί για τα Ρωμά μουσουλμανόπαιδα του οικισμού. Γνωρίζουμε ότι προτρέπουν τους γονείς να στέλνουν τα νήπια τους στους παράνομους παιδικούς σταθμούς του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, ώστε τα Δημόσια Ελληνικά νηπιαγωγεία να κλείσουν λόγω … έλλειψης παιδιών! Τότε θα βγουν να πουν «ορίστε, η μειονότητα δεν θέλει δημόσια παιδεία…» και κάποιες ανόητες ελληνόφωνες …προοδευτικές γραφίδες θα αναπαράγουν το επιχείρημα, τονίζοντας το δικαίωμα της μειονότητας να …επιλέγει τη μορφή της παιδείας που θέλει! Νεοφασισμός με αριστερίστικο μανδύα.
Λόγω των έντονων πιέσεων που ασκούνται, κανένας εκπρόσωπος (εκπαιδευτικός ή γονιός), στα Διοικητικά Συμβούλια των πρωτοβάθμιων σχολικών επιτροπών δεν προέρχεται από τα νηπιαγωγεία αυτά!

Χαρακτηριστική αυτής της τάσης είναι και η στάση που κράτησε η δημοτική αντιπολίτευση στιςαπόφασεις του Δ.Σ. Αρριανών, η οποία με περίσσιο θράσος δήλωσε ότι εμμένει στη μη συγχώνευση των σχολικών επιτροπών (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και για το λόγο αυτό δεν επιθυμεί μέλη της να συμμετέχουν σ’ αυτές! Τι φιλελληνισμός από την πλευρά τους, όταν μάλιστα ένας από τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης είναι εκπαιδευτικός (αμοιβόμενος από το ελληνικό κράτος), ο κ. Σιακήρ Χουσεΐν Σαδετίν, και μέλη της αποτελούν ένας ιατρός δημόσιος υπάλληλος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, ο πρώην πρόεδρος κοινότητας Οργάνης κ. Εμίνογλου Μεμέτ, με πομακική καταγωγή από την Άνω Βυρσίνη (οικισμός όπου λειτουργεί Δημόσιο Ελληνόφωνο νηπιαγωγείο!) και ένας Πομάκος εργολάβος από την Εσοχή, ο κ. Χούσε Ισμαήλ!
Το Δημοτικό Απόφαση του Δήμου ΑρριανώνΣυμβούλιο του Δήμου Αρριανών, αντίθετα, δε δίστασε με ομόφωνη απόφαση (βλέπε απόφαση 174/2011) να παραχωρήσει δωρεάν αίθουσες και χώρους στον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας (στο κτήριο της πρώην κοινότητας Φιλύρας), προκειμένου να προάγει τον εκτουρκισμό νεαρών μουσουλμανόπαιδων, αλλά και γυναικών της μειονότητας, όπως πράττει μέσα από τις δραστηριότητές του (παράνομους παιδικούς σταθμούς, δήθεν εργαστήρια καλών τεχνών κλπ).

Και, φυσικά, παραμένει ακόμη όνειρο θερινής νυκτός η συναπόφαση του πρώην περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Δημ. Σταμάτη, και του πρώην δημάρχου του πρώην δήμου Φιλύρας, κ. Κιασήφ Χακή Χασάν, για δημιουργία Δημόσιου Ελληνικού Γυμνασίου στον οικισμό της Φιλύρας και έδρα του νυν Καλλικράτειου δήμου Αρριανών, αν και το οικόπεδο αγοράστηκε και έφτασαν ένα βήμα πριν τη δημιουργία του! Δεν ξεχνάμε βέβαια και τα μεγάλα λόγια κάποιων ντόπιων ελληνόφωνων βουλευτών…

Θα κλείσουμε με μια απορία: o ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στις επισκέψεις του στην περιοχή μας, αλλά και η σύζυγός του, Εμινέ, προέτρεπαν τα μέλη της μειονότητας, και κυρίως τη νεολαία, να μάθουν τη γλώσσα της πατρίδας στην οποία ζουν. Τα στελέχη του δήμου Αρριανών δεν άκουσαν αυτές τις δηλώσεις (τις οποίες μάλιστα έκανε η κα Εμινέ στην ίδια τη Φιλύρα όταν την επισκέφθηκε για το σουνέτ του εγγονού του Σαδίκ); Ή, μήπως, τελικά, οι υψηλοί επισκέπτες εκ Τουρκίας στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους προέτρεπαν να πράττουν τα αντίθετα από αυτά που φανερά έλεγαν για το θεαθήναι;
(τεύχος 57, Οκτώβριος - Νοέμβριος 2011)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια