ΑΝΤΕ…ΓΕΙΑ!


Εχθές λέγαμε,πως ότι και να βγάλει η κάλπη,θα είχε ξεχωριστή ερμηνεία. Τώρα που γράφω αυτές τις αράδες,ακόμα καταμετρούνται οι ψήφοι των εκλογών της 6ης Μαϊου. Με μια πρώτη, σχετικά πρόχειρη ανάλυση των αποτελεσμάτων όπως διαμορφώθηκαν, μπορούμε να πούμε τα εξής…


Γράφει η Μαρία Τριανταφύλλου
Ψηφίστηκαν πολύ,μικρά αντιμνημονιακά αλλά και τύπου ”αντιμνημονιακά” κόμματα..
Μπορεί ο κόσμος να παρασύρθηκε από την προπαγάνδα του συστήματος,που βλέποντας την κατάρρευση του Πασοκ να είχε έτοιμη για πλασάρισμα την λύση του Συριζα και να ψήφισε ένα νεόκοπο…. ”πατριωτικό” κόμμα,που υιοθέτησε μια έντονα αντιμνημονιακή ρητορική,μαγείρεψε ολίγον τις ακραία προκλητικές απόψεις του περί λαθρομεταναστών,πέταξε και μερικά ”καλολογικά” τύπου ”πατρίδα…έθνος” κτλ,(έννοιες άκρως αλλεργιογόνες για τον μέσο Συριζαίο) ,όλα προς άγραν πελατών από όλες τις πλευρές,αλλά το ότι καταψηφίστηκαν για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση τα δύο μεγάλα κόμματα,δείχνει ότι ο κόσμος αντέδρασε,έστω και προς λάθος κατεύθυνση.
Πρέπει να αποκτήσει θέση ισχύος και αυτός,ώστε να απομυθοποιηθεί,γιατί όσο το σύστημα πλασάρει σωτήρες,τόσο δεν θα μπορούν να αναδειχτούν υγιείς δυνάμεις για μια ουσιαστική και ριζοσπαστική αλλαγή.
Η ψήφος στην Χρυσή Αυγή,βάση των όσων έβλεπα και άκουγα γύρω μου όλο αυτό το διάστημα,ήταν πραγματικά ψήφος οργής και αγανάκτισης. Στο χέρι τους είναι, να αρπάξουν αυτή την ευκαιρία που τους έδωσε ο κόσμος,να ”ενηλικιωθούν” πολιτικά και να μετουσιώσουν αυτήν την ψήφο οργής,σε κάτι ουσιαστικότερο και σταθερότερο. Θα μπορούσε να πάει πολύ καλλίτερα. Είχε μεν την συνεχή λασπολογία του συστήματος,αλλά τους λόγους που δεν πήγε πιο πάνω,τους ξέρει.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ…;; Θλιβεροί απ’όπου κι αν το δείς…
Πήρες Αντωνάκη την πρωτιά,(αν μπορείς να το πεις πρωτιά αυτό,με 18-20%% και 50 έδρες δώρο) αλλά είναι θέμα χρόνου, όλοι σας να πάτε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας,με τους υπόλοιπους Νενέκους να κάνετε παρέα!
Περίμενα πολλά χρόνια για να το πω αυτό….ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ λοιπόν λαμόγια!!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια