Ο λαός μίλησε, ο ΛΑ.Ο.Σ. ΠΕΘΑΝΕ


Ο λαός μίλησε και ο ΛΑ.Ο.Σ. πέθανε. Κακά τα ψέμματα όμως, το τέλος του ΛΑ.Ο.Σ. διαφάνηκε προ 8ετιας όταν στην πρώτη του εκλογική απόπειρα δεν κατάφερνε να εισέλθει στη Βουλή.
Ήταν τότε που ο αρχηγός του Γιώργος Καρατζαφέρης νόθευε τον πατριωτισμό και τις ηθικές αξίες που ευαγγελιζόταν ώστε να γίνει αρεστός στο σύστημα και σε τελική φάση αποδεκτό μέρος του.


του Στρατή Μαζίδη
Το 2007 εισήλθε ασθμαίνοντας στη Βουλή με μόλις 3,8%. Αυτό δεν το παρατήρησε κανένας. Το ότι πολλοί από την αρχική μαγιά του 2,40% του 2004 είχαν λακίσει, πάλι κανείς δεν το παρατήρησε. Ήταν η στιγμή των πανηγυρισμών.
Η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται όταν άρχισε να γλυκοκοιτάζει μια ενδεχόμενη συμμετοχή του σε συγκυβέρνηση με τον Κώστα Καραμανλή όταν ταυτόχρονα δήλωνε πως το τανγκό χρειάζεται δύο και η Νέα Δημοκρατία είναι βρώμικη ντάμα. Εν ολίγοις διγλωσσία.
Την πρώτη δόση των συνεπειών των επιλογών του την πλήρωσε στις εκλογές του 2009 όπου μολονότι η Νέα Δημοκρατία καταποντιζόταν, εντούτοις ο ΛΑ.Ο.Σ. περιοριζόταν στο 5,9% αντί να πιάσει διψήφιο ποσοστό. Τυχαία η βλοσηρή έκφρασητου αρχηγού όταν προσερχόταν για δηλώσεις; Πρακτικά υπήρξε μεγαλύτερος χαμένος από τον Καραμανλή που στο κάτω κάτω την κοπάνησε. Φαίνεται όμως πως δεν το αντελήφθη.
Η πορεία προς την άβυσσο συνεχίστηκε όταν:
- το Μάιο του 2010 ψήφιζε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, διότι ασχετώς αν υπερψήφισε μόνο τη λήψη του δανείου, επικοινωνιακά δεν κατάφερε να το περάσει.
- με τα διάφορα show στο προεδρικό μέγαρο το έπαιζε μέγας ρυθμιστής που επέβαλλε έναν τραπεζίτη, τον οποίο το περασμένο καλοκαίρι έκρινε ως ακατάλληλο. Κατάφερε όμως τελικά να συγκυβερνήσει.
- έχασε δύο πρωτοκλασσάτα στελέχη του, τα οποία λογικά θα είχαν φέρει αυτές τις λίγες χιλιάδες που απαιτούντο ώστε να περνούσε το κατώφλι της Βουλής.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης πλήρωσε ακριβά το προσωποπαγές του κόμματός του, την ασυνέπειά του και τη μανία του να συγκυβερνήσει. Οι όποιες διορθωτικές κινήσεις και ποιοτικές προσθήκες όπως του Γιώργου Κύρτσου απλά δεν κατέστησαν αρκετές.
Πλέον ο ΛΑ.Ο.Σ. κι ας έχουμε πιθανώς ξανά εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα συμπιεστεί και θα απορροφηθεί -είτε άμεσα είτε σταδιακά- τόσο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες όσο και από το Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή.  Βλέπετε αυτοί κάτι ήξεραν μένοντας συνεπείς σε βασικές θέσεις τους.
Κρίμα μόνο για κάποιες αξιολόγες πατριωτικές φωνές όπως π.χ. του Αλέκου Χρυσανθακόπουλου ή του Κυριάκου Βελόπουλου που δε θα δούμε άμεσα στη Βουλή. Αντίθετα στη θέση τους κι αυτό αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα θα βλέπουμε πλέον την συνωστισμένη κα Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ και το θαυμαστή του Θόδωρου Κολοκοτρώνη κο Τατσόπουλο του ΣΥΡΙΖΑ.
Εν ολίγοις όταν χορεύεις τανγκό συνέχεια με “βρώμικες” ντάμες, βρωμίζεσαι κι εσύ. Κι όταν μπερδεύεις τα πόδια σου από τα βήματα, πέφτεις κάτω και δεν ξανασηκώνεσαι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια