Απ. Φωτιάδης: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Αναδημοσιεύουμε το σχόλιο του e-evros και προσθέτουμε τα δικά μας σχόλια.
Χαιρόμαστε βεβαίως που μας "προσέξατε" και αναδημοσιεύσατε την ανάρτηση του blog μας. Ξέρετε για μας του "ξεπερασμένους " πολιτικούς που 30 χρόνια τώρα ότι κάναμε και ότι προσφέραμε με την εμπιστοσύνη και την ψήφο των Εβριτών, μας κολακεύει όταν νέοι πολίτες δείχνουν ενδιαφέρον και μας κάνουν κριτική.
Ο τίτλος μας όμως είναι "Να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι". Να μάθουν ότι στην πολιτική ζωή υπάρχουν καλές και κακές ώρες ,όμως η προσφορά χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς , η προσφορά χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές είναι στοιχεία που υπήρχαν και υπάρχουν στην πολιτική και κοινωνική συμπεριφορά μας.
Πρέπει να μάθουν οι νεότεροι ότι τιμήσαμε την εμπιστοσύνη των πατεράδων και μανάδων τους ασχολούμενοι με την πόλη και τον Έβρο. Δεν είχαμε ποτέ ναρκισσιστικές τάσεις ούτε εγωκεντρικές συμπεριφορές.

Η επιλογή της υποψηφιότητας για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης υπαγορεύτηκε από το βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Δημότες οι οποίοι μας  εμπιστευτήκαν χρόνια τώρα και συμφωνούν μαζί μας ότι η  "ασφυκτική" κατάσταση του Δήμου μας δεν μπορεί να βοηθήσει τους Δημότες στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε.
Με όπλα την εμπειρία, την αλήθεια , την διαφάνεια και την στήριξη των νέων θα δημιουργήσουμε διαφορετικές συνθήκες και ευκαιρίες για όλους τους δημότες.
Κι ενώ η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχει ξεκινήσει, όπως και ο προεκλογικός αγώνας (άτυπα τουλάχιστον), ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Απόστολος Φωτιάδης θέλησε να "υπενθυμίσει" τα "διθυραμβικά σχόλια που είχε γράψει ο Τύπος για τον ίδιο την περίοδο που εκτελούσε καθήκοντα υφυπουργού Οικονομικών. Δηλαδή με ανακοίνωσή που απέστειλε στα MME, παραπέμπει με link σε σχετικό θέμα που ανήρτησε σε blog που διατηρεί. 

Δηλαδή αναφέρεται στα "καλά λόγια" που είχαν γραφτεί γι' αυτόν το 2001, 2002 κ.ε, χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων (και όχι μόνο φυσικά) όσα έγιναν, μας οδήγησαν στη σημερινή "τραγική" κατάσταση την οποία βιώνει η χώρα. Βάσει κοινής λογικής σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να αποτελεί αυτό "γερό χαρτί", ούτε καν "χαρτί" στα χέρια του κ. Φωτιάδη. 
Εν τω μεταξύ πολύς ντόρος γίνεται και γύρω από τη θέση του όσον αφορά ενδεχόμενη επένδυση εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα. Ενώ είχε διαμορφωθεί (καλώς ή κακώς) ένα κλίμα περί θετικής στάσης του, έρχεται μία συνέντευξή του στο Ράδιο Παρατηρητής, όπου ερωτηθείς απάντησε: " Δηλώνω ξεκάθαρα και το έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι είμαι εναντίον κάθε επένδυσης, όχι μόνο του χρυσού, η οποία ρυπαίνει το περιβάλλον". Συμπλήρωσε όμως ότι " Πολιτικά όμως, προτείνω δημοψήφισμα, ώστε να ακουστεί η φωνή όλου του κόσμου".
Διανύουμε μία περίοδο, ένα χαρακτηριστικό της οποίας είναι η απαξίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού απέναντι σε πολιτικούς και ειδικά σε ανθρώπους που ασχολούνταν με τα κοινά επί πολλά χρόνια, χρόνια που όπως φαίνεται αποτελέσαν θηλιά στο λαιμό της κοινωνίας με αποτέλεσμα να την φτάσουν στη σημερινή δεινή κατάσταση.

Γιατί άραγε όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας να μην αποτελέσουν ένα "μάθημα" για τους "ειδήμονες στα πολιτικά"; Και αυτό αφορά όλους όσοι θα διεκδικήσουν σε λίγους μήνες την ψήφο των πολιτών.

Γιατί άραγε να μην μπορεί να υπάρξει ένας προεκλογικός αγώνας χωρίς υπερβολές, αλλά μόνο με ιδέες και επιχειρήματα;


Τα διαφημιστικά σποτ, τα προεκλογικά "γκαλά" και τα "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" δε συγκινούν πλέον τους πολίτες. Αντιθέτως τους εξοργίζουν.

Το ζητούμενο δεν είναι πόσο θα κοστίσει ένας προεκλογικός αγώνας (αυτό είναι προκλητικό), άλλα είναι τα ζητούμενα της σημερινής εποχής.

Και ο ουσιαστικός ρόλος των δελτίων τύπου και των ανακοινώσεων είναι η ενημέρωση. Ενημέρωση για τις θέσεις, ενημέρωση για τις πράξεις, ενημέρωση για μελλοντικά σχέδια κ.ά. Σίγουρα όμως όχι για υπενθύμιση του παρελθόντος. Κοιτώντας το παρόν και το μέλλον θα πάει μπροστά μία κοινωνία και όχι κοιτώντας το παρελθόν, οπότε και έγινε σωρεία "λαθών", όπως μας "διδάσκει" η σύγχρονη πραγματικότητα.

Η επίσημη "πρώτη" για το συνδυασμό "Δήμος & Δημότες" με επικεφαλής τον Απόστολο Φωτιάδη θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο GRECOTEL ΕΓΝΑΤΙΑ στις 19.00. Όσοι πιστοί, προσέλθετε!

Πηγή: www.e-evros.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια