Δένδιας: Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να προέλθει από μόνο ένα υπουργείο

Παραθέτω ένα απόσπασμα απο τη συνέντευξη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του ΠολίτηΝίκου Δένδια στην εφημερίδα Real News και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Κοραή:

-Η Χ.Α. ανακτά δημοσκοπικά τις δυνάμεις που έχασε, παρά το γεγονός ότι ο αρχηγός και βουλευτές της παραμένουν στη φυλακή. Πως το εξηγείτε αυτό;

Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα, καθώς πριν από τη δολοφονική ενέργεια εις βάρος υποστηρικτών της, η Χρυσή Αυγή έδειχνε να έχει καθοδική πορεία στις δημοσκοπήσεις. Αλλά η δολοφονική ενέργεια προκάλεσε ένα κύμα συμπάθειας στην κοινή γνώμη, όπως είναι ευνόητο και όπως κάθε φορά συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Οι στυγεροί δολοφόνοι αυτό που πέτυχαν στην πραγματικότητα είναι να επιτρέψουν στη Χρυσή Αυγή να εμφανίζεται ως θύμα και όχι ως θύτης στην ελληνική κοινωνία, σε μία στιγμή απόλυτης κοινωνικής και πολιτικής της απομόνωσης. Η συνολική όμως αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να προέλθει από τη δραστηριότητα ενός Υπουργείου.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Χαίρομαι πραγματικά που τη μέρα που επιβεβαιώνεται η δημοσκοπική αντοχή της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δείχνει να καταλαβαίνει αυτό που η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει αγνοεί, ότι δηλαδή δεν αρκούν η καταστολή και η επικοινωνία για να εκλείψουν οι λόγοι που τρέφουν τον φασισμό.

Πήξαμε στα πρωθυπουργικά «θα τους λιώσω» και στα «ξεμπερδέψαμε με δαύτους» του Πρετεντέρη και τελικά οι νεοναζί είναι εδώ κι ανακάμπτουν.
parapolitiki.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια