Τα έκανε θάλασσα ο Σαμαράς με τις ευρωεκλογές... Μπουμερανγκ η δεύτερη Κυριακή!

Η Τρικυμία στο κρανίο του Αντώνη Σαμαρά και των στενών του συμβούλων, είναι γεγονός, και φαίνεται από πολλές επιλογές του, όπως είναι φανερή (σε μένα τουλάχιστον) και στο θέμα του χρόνου διεξαγωγής των ευρωεκλογών.....


Ο Σαμαράς, λοιπόν, παραβιάζει τον νόμο, που έλεγε ότι η εκλογή βουλευτών πρέπει να γίνει την ίδια μέρα με την εκλογή τοπικών αρχόντων, δηλαδή την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, αποφασίζει να πάει τις Ευρωεκλογές την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών. Ο στόχος τότε εμφανής, αντιλαμβανόμενος ο πρωθυπουργός ότι έρχεται μεγάλο μαύρισμα στις ευρωεκλογές, που έχουν χαρακτήρα "εθνικών" εκλογών, βασίζεται στην αποχή την δεύτερη Κυριακή, αφού το σταύρωμα των χιλιάδων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων θα γίνει την πρώτη, ώστε να σώσει κάτι από τα ποσοστά του.

Λέει, ο βλάχος, ότι σε πολλούς δήμους και περιφέρειες θα έχει λήξει το θέμα Δημάρχου, περιφερειάρχη, και έτσι σιγά μην πάει ο ετεροδημότης, και ο απολιτίκ ντόπιος να ψηφίσει για την Ευρώπη, την οποία αγνοεί επί της ουσίας......

Και μετά αρχίζουν οι αντιφάσεις.......

1. Συνειδητοποιώντας ύστερα, ότι με την ΝΔ να καταρρέει, ο Σαμαράς, σκέφτεται ότι αν δεν τρέξει ο μηχανισμός λιγάκι, σιγά μην τρέξουν έχοντας ευρωβουλευτές σε λίστα. "Θα τους τρέξω" λέει, βάζοντας σταυροδοσία και διπλάσιους υποψηφίους. Μάταιος κόπος βέβαια, γιατί οι έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι λίγες. Μόνο που σταυροδοσία, κύριε Σαμαρά, θα ισχύει και για τους άλλους συνδυασμούς..... Δηλαδή και για Αυτούς που φοβάσαι ότι θα σε συντρίψουν, αυτοί που θα έχουν και μεγαλύτερη δυναμική από σένα, λεβέντη μου!.... Με λίγα λόγια, έρχεσαι να αναιρέσεις τον αρχικό σκοπό της μειωμένης συμμετοχής.

2. Και ενώ ακόμα στοιχηματίζεις, ότι κάποιοι Δήμοι και περιφέρειες θα λήξουν την πρώτη Κυριακή, βοηθώντας την αποχή την δεύτερη Κυριακή, έρχονται οι επίσημοι σου υποψήφιοι, κύριε Σαμαρά, να έρχονται αντιμέτωποι με δικούς σου, αντάρτες...... Καμία προεργασία δεν έχεις κάνει, Αντώνη, ώστε αυτοί που μείνατε στην ΝΔ, να κατέβετε μαζί! Θα κερδίσεις Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία με την πρώτη για παράδειγμα;; Χλωμό πλέον!!!Έτσι, μεγάλοι Δήμοι, και οι περισσότερες Περιφέρειες θα κριθούν την δεύτερη Κυριακή και το όνειρο πολύ χαμηλής συμμετοχής σε ευρωεκλογές, θα μείνει όνειρο!

Συμπέρασμα:
Ο Σαμαράς, τα έχει χάσει....ή προσπαθεί να υλοποιήσει αντικρουόμενες εισηγήσεις συνεργατών του, ταυτόχρονα!

Του Σπύρου Γουδέβενου 
Πηγή: Τα έκανε θάλασσα ο Σαμαράς με τις ευρωεκλογές... Μπουμερανγκ η δεύτερη Κυριακή! - RAMNOUSIA 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τρικυμία εν κρανίω ο αγαπητός Πρωθυπουργός μας. Αλλά από την άλλη, τι να διαλέξουμε βρε παιδιά;
    Το ΠΑΣΟΚ μας τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα.
    Το ΚΚΕ, εκλέγεται σε κάποια άλλη χώρα, στην Ελλάδα πάντως όχι, όπως υποστηρίζουν τα συντρόφια.
    Ο Τσίπρας, καλός φαίνεται, αλλά τα πίτσι πίτσι με τους Αμερικάνους με χαλάνε.
    Βέβαια το μη χείρον βέλτιστο και όταν βέβαια, βλέπεις τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να σε σκοτώνουν, δεν κοιτάς ποιος θα σε σκοτώσει μετά, αλλά κοιτάς να αποφύγεις τον θάνατο.
    Δεν ξέρω τι λέτε εσείς;
    Βαρβαρότητα, χαράτσια, φόροι, απολύσεις, ανεργία, αυτοκτονίες ή μια νέα προσπάθεια, από κάποιους που πρεσβεύουν κάτι νέο και αν μη τι άλλο ελπιδοφόρο.
    Δημήτρης Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου