Οι Γυφτιές των κομμάτων !

Γράφει ο συνεργάτης μας
 Θόδωρος Γαλανόπουλος
Πρέπει κάποια στιγμή, όλοι μας, αριστερά και δεξιά, να καταλάβουμε ότι οι συμπολίτες μας που ζούνε μέσα στη χώρα μας, έχουν πολιτικά δικαιώματα, δεν θα είναι μόνο νεροκουβαλητές ψήφων, αλλά κάποιοι θα ζητούν και να πολιτεύονται!
 Είτε μας αρέσουν κάποια χρώματα, είτε όχι, κάποιες θρησκείες και κάποιες κουλτούρες, ο κάθε πολίτης εκτός από υποχρεώσεις έχει και δικαιώματα! Φυσικά και μπορεί να είναι υποψήφιος με άλλα γνωστά Ελληνικά κόμματα, αλλά όποιος νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει ας φτιάξει και το δικό του, κι αυτό θεμιτό είναι! 
Και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους , όταν οι συμπατριώτες μας Έλληνες παντού στην υφήλιο , ανεβαίνουν τα σκαλιά της εξουσίας σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία και αλλού, φυσικά και μπορούν να πολιτεύονται εδώ μέσα και Έλληνες τσιγγάνοι, και μουσουλμάνοι και Βουδιστές! 
Άλλωστε κάτι θεοσεβούμενοι ήταν που «με του Χριστού την πίστη την αγία, μας αλλάξανε την Παναγια»…. και τα φώτα και τα πετρέλαια, και πρέπει να κάνουμε όλη μέρα την προσευχή μας στην Αγία Αγγέλα να μας δίνει κανένα δανεικό να επιβιώνουμε! Δεν ξερω σε τι τους έφταιξε η Σαμπιχα Σουλειμαν, η τσιγγάνα από τη Θράκη εκεί στο Συριζα, που της έταξαν υποψηφιότητα και μετά δεν τους έκανε γιατί όπως άκουσα θέλουνε πιο τουρκόπιστο υποψήφιο …! 
 Με τέτοιες ήξεις αφίξεις ουκ εν τις εκλογές νικήσεις…! Δεν τους έκανε η Σαμπίχα αλλά τους κάνει πχ ο Βουδούρης για υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, που έχει αλλάξει 5 τσαντίρια και 4-5 κόμματα σε μικρό χρονικό διάστημα! 
 Στην πολιτική τα κόμματα κρίνονται φυσικά απο τα αποτελέσματα τους, αλλά και από τις επιλογές, και τα στελέχη τους! Και ακόμα πιο πολύ στην τοπική αυτοδιοίκηση, που κάθε μέρα βλέπεις μπροστά σου τα πρόσωπα και τα αποτελέσματα τους. 
Τι να κάνουμε μετράει και η προσωπικότητα, και η ακεραιότητα και η αύρα που εκπέμπει ο καθένας τους! Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να βρεις κάποια πρόσωπα που θα στελεχώσουν ένα κόμμα, μια παράταξη, ακόμα και ένα καΐκι η ένα συνεργείο! 
Και να πάω πάλι στο παράδειγμα της Ελιάς που μας την πασάρουν ως μια νέα κίνηση κλπ κλπ … Καλά κόμμα, κίνηση η κίνημα είναι αυτό, η σωσίβια λέμβος του Πασοκ που έχουν ανέβει όλοι οι χοντροαναθρεμένοι και θα το βουλιάξουν πριν την ώρα του; Σε τι ελπίζουν όλοι αυτοί; ότι έχει πολύ χαζομάρα η πολύ στραβωμάρα ο Έλληνας και δεν βλέπει ότι κάτω από την κουφάλα της Ελιάς είναι όλες οι παλιές κουφάλες; 
 Μην στερείτε λοιπόν το δικαίωμα σε νέους ανθρώπους, κάθε φύλου, χρώματος και θρησκείας να αναλάβουν πόστα και ευθύνες στην πολιτική! Τα σύνθημα του Γιωργη Παπανδρέου ήταν πολύ καλο (σαν σύνθημα) ! «Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» .. Βουλιάξαμε λοιπόν γιατί δεν αλλάξαμε ούτε μια στιγμούλα! Ούτε μια σας λέω …
Θόδωρος Γαλανοπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια