Αλεξανδρούπολη: Οι Τούρκοι εμβόλισαν ψαράδικο στις εκβολές του Δέλτα του Έβρου (φωτό)

Οι Τούρκοι κλιμακώνουν τις προκλήσεις τους και τις μεταφέρουν πλέον στα χωρικά ύδατα του Θρακικού Πελάγους, με την Ακταιωρό τους να εμβολίζει αλιευτικό της Αλεξανδρούπολης, λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής στις εκβολές του Έβρου ποταμού. Σύμφωνα τώρα με τις μαρτυρίες των Ελλήνων ψαράδων που αποτελούσαν πλήρωμα στο σκάφος «Τρία αδέρφια», ενώ ψάρευαν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα 3,1 ν.μ από τις εκβολές του ποταμού Έβρου, είδαν να τους πλησιάζει η Τουρκική Ακταιωρός , που έβγαινε από το λιμάνι της Αίνου.



Στις 11.42 π.μ τους πλεύρισε και ζήτησε το κλείσιμο των μηχανών και την ρυμούλκηση της. Ο Έλληνας καπετάνιος αντέδρασε και ρώτησε το γιατί. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι ψάρευε στα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Ενημέρωσε μέσο ασυρμάτου το Κέντρο Επιχειρήσεων και ζήτησε να ενημερωθεί για το που βρίσκεται, αφού υπάρχει δορυφορική παρακολούθηση. Ενημερώθηκε ότι βρίσκεται στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και αρνήθηκε να ακούσει στις προσταγές του κυβερνήτη της Ακταιωρού. Για 25’ το Τουρκικό σκάφος απειλούσε το Ελληνικό ψαράδικο και προσπαθούσε να το παρασύρει στα δικά τους χωρικά ύδατα. Ο Έλληνας καπετάνιος με ελιγμούς κατάφερνε να το αποφεύγει, αλλά μία φορά δεν μπόρεσε. Η Τουρκική Ακταιωρός εμβόλισε το Ελληνικό αλιευτικό και το χτύπησε αρκετά ψηλά, στο ύψος των WC (φωτό που ακολουθεί).



Ταυτόχρονα μέλη του πληρώματος ξεσκέπασαν το πολυβόλο και απειλούσαν το Ελληνικό σκάφος, το οποίο όμως είχε πορεία προς την Αλεξανδρούπολη. Μετά από προσπάθεια κατάφερε να αποφύγει την καταδίωξη της Τουρκικής Ακταιωρού και το σκάφος να βγει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και με το πλήρωμα να βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά απ’ ότι συνέβη. Πάντα με τις ίδιες μαρτυρίες κατά την διάρκεια του Εμβολισμού το Τουρκικό σκάφος προσπάθησε να δέσει το Ελληνικό αλιευτικό και να το ρυμουλκήσει στο λιμάνι της Αίνου, έτσι ώστε να επικαλεσθεί ότι βρισκόταν στα Τουρκικά χωρικά ύδατα. Πάντως αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι Τούρκοι βιντεοσκοπούσαν το επεισόδιο , αλλά η κάμερα δούλευε μόνο όταν στο βάθος διακρινόταν η Αίνος !!! Οι ζημιές που υπέστη το Ελληνικό αλιευτικό είναι μικρές αφού είναι χαμηλό , ενώ αντίθετα η Ακταιωρός είναι κατά πολύ ψηλότερη.
Πηγή: faros24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια