Ενημέρωση επιχειρήσεων του Νοτίου Έβρου από στελέχη του ΥΠΕΞ, με πρωτοβουλία του Κυριάκου Γεροντόπουλου

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου ημερίδα ενημέρωσης των επιχειρήσεων του Νοτίου Έβρου, από στελέχη των Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, μετά από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Έβρου και την άμεση ανταπόκριση του Υφυπουργού και Βουλευτή Έβρου Κυριάκου Γεροντόπουλου.
Κατά τη διάρκεια  της ημερίδας παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στις αγορές της Βουλγαρίας, Τουρκίας, Ρουμανίας, Γερμανία, Ισραήλ και Αραβικών χωρών.
Τα στελέχη του ΥΠΕΞ παρουσίασαν το γενικό πλαίσιο της οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου, λύθηκαν απορίες επιχειρηματιών για ειδικά θέματα, ενώ στο τέλος έγινε μεγάλος αριθμός κατ ίδιαν συναντήσεων με τους ακολούθους για θέματα ενδιαφέροντος συγκεκριμένων χωρών.
Εμφάνιση DSC09670.JPG
Ο Υφυπουργός στον χαιρετισμό του τόνισε την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς ΥΠΕΞ για ενημέρωση, για να βοηθηθεί η δημιουργία της ανάγκης εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, η οποία μπορεί να φέρει την προσδοκώμενη ανάπτυξη και άρα την αύξηση των θέσεων εργασίας, που είναι το μεγάλο θέμα σήμερα.
Ο κ.Γεροντόπουλος μίλησε για βελτίωση της γεωστρατηγικής θέσης του Έβρου, μετά τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις, τις οικονομικές δυνατότητες της περιοχής μας πάνω στην ενδοχώρα των Βαλκανίων, αλλά και τις ιδιαίτερες ευκαιρίες σε Ισραήλ, Αίγυπτο και Αραβικά κράτη, μιας οι χώρες αυτές είναι πια στρατηγικοί εταίροι της χώρας μας.
Εμφάνιση image-3cf08fbe95ce2ee6a3adcc1b2f5760877d476b4505f10a41a68ed0dcff4d11cc-V.jpg
Πριν την ημερίδα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις της αντιπροσωπείας με επιχειρηματίες, στα εργοστάσια τους, συζητώντας επί τόπου θέματα εξαγωγών.
Εμφάνιση DSC09660.JPG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια