ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ

H Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. καταγγέλλει την εταιρεία ΠΑΝΘΕΟΝ ΑΚΤΕΕ  για την αντεργατική πολιτική και την απάνθρωπη συμπεριφοράς της εναντίον εγκύου εργαζόμενης, η οποία τέθηκε μπροστά στο ανήκουστο δίλημμα να     «ρίξει» το παιδί της για να μπορέσει να συνεχίσει να δουλεύει.
Η συναδέλφισσα μέλος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών γίνεται αποδέκτης ρατσιστικών συμπεριφορών εξ αιτίας της εγκυμοσύνης της.  Η εργαζόμενη δέχεται εκβιασμό προκειμένου να υπογράψει παραίτηση ως προϋπόθεση για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα της.  Η  εταιρεία  εκβιάζει  προκειμένου   να  αποφύγει  την  νομοθεσία  που  λέει  ότι:  η εργαζόμενη από τη στιγμή  που θα γεννήσει δε μπορεί να απολυθεί για 18 μήνες.  Αν κάτι τέτοιο συμβεί η εταιρία θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει όλους τους μισθούς για αυτό το διάστημα και επιπλέον να πληρώσει πρόστιμο.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για τις συγκεκριμένες πρακτικές της και υπογραμμίζουμε τον αντικοινωνικό χαρακτήρα τέτοιων πρακτικών.
Το συγκεκριμένο κρούσμα ακραίας εργοδοτικής αυθαιρεσίας, ξεπερνάει τα όρια των οικονομικών διεκδικήσεων δεδουλευμένων, θέτοντας ζήτημα στοιχειώδους σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των εργαζομένων από τους εργοδότες και δείχνει τις σεξιστικές διακρίσεις στις οποίες υπόκεινται οι γυναίκες εργαζόμενες στη χώρα μας.

Οι αγώνες ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία είναι κοινός για όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια