Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ- ΓΑΙΑΟΣΕ-ΚΤΕΛ

Πληροφορηθήκαμε προς μεγάλη έκπληξη (χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση) την κοινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου, του Προέδρου της ΓΑΙΑΟΣΕ και του Προέδρου του ΚΤΕΛ, όσο αφορά την μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ στον Ανατολικό τομέα  της πόλης, σε ΜΙΣΘΩΜΕΝΗ οικοπεδική έκταση που ανήκει στην ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., με διάρκεια μίσθωσης τα 30 έτη και φυσικά έναντι οικονομικού ανταλλάγματος!!!


Προς ενημέρωση διευκρινίζουμε πως ο ΟΣΕ αποτελεί την εταιρεία διαχείρισης της υποδομής του ελληνικού σιδηροδρόμου, η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ αναλαμβάνει την κατασκευή και επισκευή της υποδομής.
Δυστυχώς όμως και ενώ η μετεγκατάσταση του ΚΤΕΛ αποτελεί εδώ και χρόνια ένα πάγιο αίτημα όλων των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης, η ανάγκη αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει μεθόδευση ενίσχυσης των περιουσιακών στοιχείων μιας Ανωνύμου Εταιρείας και μάλιστα σε βάρος των συμφερόντων του ΚΤΕΛ. Πόσο μάλιστα όταν στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. ήδη προβλέπεται η πώληση ακινήτων που δεν εξυπηρετούν ανάγκες της σιδηροδρομικής υποδομής και όταν προ ημερών ο Βαρουφάκης ο υπουργός Οικονομικών,άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του ΟΣΕ ακόμη και έναντι ενός ευρώ!!!
Εμφάνιση image[1].png
Να θυμίσουμε πως η περιοχή του κάμπινγκ του ΕΟΤ, του Πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και των αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού, η κυριότητα της οποίας ανήκει στην ΕΤΑΔ Α.Ε. έχει πρόσφατα μεταβιβασθεί στον φορέα διαχείρισης του ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και την περαιτέρω "αξιοποίησή" της...


Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε πως και η ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. εμφανίζει στο επίσημο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της (αναρτημένο στο διαδίκτυο), μεταξύ άλλων εκτάσεων και το γεωτεμάχιο Νο 090091 εμβαδού 90.863,23 τ.μ. στο οποίο περιλαμβάνονται το Κλειστό Γυμναστήριο, τα γήπεδα του τέννις, το παληό Κολυμβητήριο, το παληό Κέντρο Νεότητας, τα 2/5 του ανοιχτού γηπέδου "Φώτης Κοσμάς", του πάρκου των Προσκόπων και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος "Εγνατία"!!!
Επίσης στο γεωτεμάχιο Νο 090086 εμφανίζει στην κυριότητα της το τμήμα της οδού Καραολή και Δημητρίου μαζί με τους παρακείμενους χώρους πρασίνου, στην περιοχή των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ.


Αντί λοιπόν ο κύριος Δήμαρχος να ζητήσει εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. πως προκύπτει ότι οι εκτάσεις αυτές ζωτικής σημασίας για την πόλη της Αλεξανδρούπολης ανήκουν στην κυριότητα της ανώνυμης εταιρείας και να τις διεκδικήσει με κάθε νόμιμο τρόπο, "οδηγεί" την διοίκηση του ΚΤΕΛ σε μια δεύτερη κατά σειρά εσφαλμένη απόφαση, μετά από την αγορά έκτασης στον δυτικό τομέα της πόλης έναντι αστρονομικού ποσού χωρίς την δυνατότητα χρήσης!!! Και μάλιστα όσο πιο έγκαιρα γίνεται, πριν η ΓΑΙΑΟΣΕ πουληθεί σε ντόπιους ή και ξένους αγοραστές με αποτέλεσμα η δυνατότητα συνεννόησης να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη με απρόβλεπτες συνέπειες για την πόλη.
Δυστυχώς μετά την Κρατική και την Ιδιωτική περιουσία ο επόμενος στόχος είναι κατά πως φαίνεται και η περιουσία της Αυτοδιοίκησης.
Για όσες δε εκτάσεις αποδεδειγμένα ανήκουν στην κυριότητα της ΓΑΙΑΟΣΕ και αποτελούν ήδη κοινόχρηστους χώρους (περιοχή αποθηκών ΚΥΔΕΠ) θα πρέπει άμεσα ο Δήμος να ζητήσει ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ τους με κοινής αποδοχής εκτάσεις σε άλλες περιοχές, κάτι που ήδη ως παράταξη το έχουμε διερευνίσει, σε πρόσφατη επικοινωνία μας με τον Διευθυντή της εταιρείας τον κύριο Χειμωνίδη.
Σε ένα ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ συνεννόησης θα πρέπει να τεθεί και το θέμα της μετεγκατάστασης του ΚΤΕΛ, έτσι ώστε οι νέες εγκαταστάσεις να γίνουν σε ιδιόκτητο οικόπεδο, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος μετά την παρέλευση των τριάντα ετών, να ανήκουν στην ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. η ακόμη χειρότερα σε μια ξένων συμφερόντων εταιρεία!!!
Τέλος και όσο αφορά τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ οφείλουμε να του επισημάνουμε πως "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", το αυτό δε και προς τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, μια και προσφάτως επέλεξε να ανεγείρει το Λύκειο των Φερών επίσης σε ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ οικόπεδο της ΕΤΑΔ Α.Ε. με επίσης διάρκεια σύμβασης τα 30 έτη!!!
Με απλά και κατανοητά λόγια το νέο Λύκειο των Φερών όπως και οι εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ μετά την λήξη των μισθωτηρίων συμβάσεων θα ανήκουν σε ξένες εταιρείες, τις οποίες μπορεί και να τις διαχειρίζονται μέχρι τότε, κάποιοι από τους σημερινούς "δανειστές" μας.


Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

"ΑΝΑ.Σ.Α."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια