Θέματα πρόληψης

Dr Αναστασία Μοσχοβάκη Ειδική Παθολόγος- Ιατρικό προληπτικό δελτίο
Σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στις 09/02/2015 στο Medscape και συνοψίζει πρόσφατες έρευνες δεν είναι όλα τα ζωικά λιπαρά εξίσου βλαπτικά για τη μεταβολική υγεία των αγγείων και την καρδιά. Συγκεκριμένα υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι τα γαλακτοκομικά λίπη είναι λιγότερο βλαπτικά συγκριτικά με τα λίπη των κρεάτων: Συγκριτικά, δεν αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, μειώνουν τον κίνδυνο προσβολής από διαβήτη και μπορεί να ευνοήσουν το μεταβολικό προφίλ (μελέτη MESA).
Τα προερχόμενα από αλλαντικά κορεσμένα λιπαρά (μελέτη EPIC) και όχι τόσο τα προερχόμενα από ανεπεξέργαστα κρέατα λιπαρά  αυξάνουν σημαντικά την  καρδιαγγειακή θνησιμότητα. Eπίσης η αντικατάσταση του κορεσμένου λίπους με επεξεργασμένους υδατάνθρακες (ζάχαρη) δεν προσφέρει οφέλη για την υγεία των αγγείων.
Kαινοτόμες εφαρμογές ιατρείου
Blogs:
 Πληροφορίες στο
http:// anastasiamoschov­aki1.blogspot.com και στο
 http:// amoschovakineapr­olipsi.blogspot.gr­/

Facebook:
https://www.facebook.co­m/pages/Αναστασία-Μοσχοβάκη-Ιατρός-Ειδική-Παθολόγος

Twitter:
http:// twitter.com/amoschovaki

Ειδική πρόληψη

Αποτελεσματικές εφαρμογές εναλλακτικής  Ιατρικής

Εγγυημένη ηλεκτρονική επεξεργασία     ευρημάτων  εξέτασης

Έκτακτα νοσοκομειακά περιστατικά



Σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στις 23/01/2015 στο Cancer Prevention Research, τα λαχανικά του γένους allium (σκόρδο κρεμμύδι πράσο) προκαλούν μειωμένη ενεργοποίηση καρκινογόνων και παρουσιάζουν αντιμικροβιακή δράση, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
 Σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο Complementary Therapies in Clinical Practice στις 13/02/2015, το παραδοσιακό ταϊλανδέζικο μασάζ όταν εφαρμόζεται σωστά έχει θέση στην θεραπεία του χρόνιου πόνου.
http://www.mdlinx.com/family-medicine/newsl-article.cfm/5907103/ZZB64090753F0E49ED8987B9A6F3AF79C7?news_id=688&newsdt=021815&subspec_id=297&
utm_source=WeeklyNL&utm_medium=newsletter
&utm_content=Weeks-Best-Article&utm_campaign=article-section&category=latest-weekly

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια