ΤΑ ΒΑΕ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΔΟΚΙΜΟ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Την Πέμπτη 26/02/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπίας της Ομοσπονδίας με τον Γ. Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Ρωμανιά.

Το θέμα συνάντησης ήταν τα ΒΑΕ στους χώρους της Χημικής Βιομηχανίας και οι καταστροφικές συνέπειες που δημιούργησε η απαράδεκτη και καταστροφική Υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από τον πρώην Υπουργό Εργασίας κ. Κουτρουμάνη. Απόφαση που δεν λάμβανε υπόψη την πρόταση της επιστημονικής επιτροπής, που ο ίδιος είχε διορίσει και η οποία όχι μόνο δεν εξαιρούσε κανένα εργαζόμενο των κλάδων που εκπροσωπούμε αλλά πρότεινε ουσιαστική διεύρυνση.

Όχι μόνο όμως δεν υπήρξε η διεύρυνση που θα δικαίωνε τους εργαζόμενους στους κλάδους της Χημικής Βιομηχανίας με ένταξη όλων μας στα ΒΑΕ όπως δικαιούμαστε και διεκδικούμε αλλά περιέργως αφαιρέθηκαν ο κλάδος του ελαστικού και θέσεις εργασίας άλλων κλάδων αδικαιολόγητα και χωρίς καμία τεκμηρίωση.

Παραδώσαμε στον κ. Ρωμανιά φάκελο που περιείχε όλες τις προτάσεις καθώς και τις επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους κλάδους της Χημικής Βιομηχανίας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΕΝΙΑΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ.

Τονίσαμε, ότι ως Ομοσπονδία δεν είμαστε αντίθετοι σε καμιά πραγματικά επιστημονική μελέτη, που θα εξετάζει την Ελληνική πραγματικότητα στους χώρους εργασίας, αρνούμαστε όμως de facto αποφάσεις Υπουργών που εξυπηρετούν άνομα συμφέροντα εργοδοτών και τροϊκανών, σε βάρος των εργαζομένων.

Αρνούμαστε υποτιθέμενες μελέτες που δημιουργούνται από γραφειοκράτες και παρουσιάζουν δεδομένα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που καμία σχέση δεν έχουν με την ελληνική πραγματικότητα.

Προτείνουμε και απαιτούμε να υπάρξουν πραγματικές μελέτες από επιστημονικές επιτροπές που θα επισκεφτούν τους χώρους εργασίας όλων των κλάδων που εκπροσωπούμε, για να διαπιστώσουν τις πραγματικές συνθήκες εργασίας.


ΕΜΕΙΣ ΤΟΝΙΣΑΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ


Ζητήσαμε, μέχρι να υπάρξουν τέτοιες μελέτες, να ακυρωθεί άμεσα η παράλογη αυτή Υπουργική απόφαση του κ. Κουτρουμάνη που χωρίς να στηρίζεται πουθενά, χωρίς στοιχεία αφαίρεσε εκατοντάδες εργαζόμενους των κλάδων που εκπροσωπούμε από τα ΒΑΕ, ξεχνώντας ότι τα ΒΑΕ στους χώρους εργασίας μας συνδέονται άμεσα, με το προσδόκιμο ζωής. Τι παράδοξο άλλωστε να αναπτύσσονται κινήματα, να παίρνονται αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που να υποχρεώνονται όλες οι χώρες να τις εφαρμόζουν μέτρα για την μόλυνση του περιβάλλοντος από τις Χημικές Βιομηχανίες

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΚΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΒΑΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΕΙ.
Τον ενημερώσαμε ακόμα για την προσφυγή της Ομοσπονδίας στο Συμβούλιο Επικρατείας με στόχο την ακύρωση της Υπουργικής απόφασης Κουτρουμάνη, η οποία εκδικάζεται στις 4 Μαΐου 2015 και έχει πάρει ήδη τρεις αναβολές με ευθύνη του Υπουργείου, καθοδηγούμενου από τον κ. Βρούτση ο οποίος συνέχισε την πολιτική Κουτρουμάνη. Ζητήσαμε, μέχρι την εκδίκασή της απόφασης, να αλλάξει η θέση του Υπουργείου και να αποδεχθεί το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες.

Ο Γ. Γραμματέας. δεσμεύτηκε να εξετασθούν όλα τα στοιχεία που έχουμε προσκομίσει, αναγνωρίζοντας φραστικά το δίκιο του αιτήματος μας. Περιμένουμε και την πρακτική του υλοποίηση.

Ζήτησε να δοθεί κάποιος χρόνος και να υπάρξει δεύτερη σύντομη συνάντηση για να μας απαντήσει σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας στο Συμβούλιο που πραγματοποίησε την Παρασκευή 27/2/2015 συζητώντας το θέμα των ΒΑΕ εξέτασε τη δυνατότητα απεργίας και συγκέντρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας την ημέρα εκδίκασης αν οι απαντήσεις που θα προκύψουν από την δεύτερη συνάντηση με τον κ. Ρωμανιά δεν δίνουν λύση στο όλο θέμα.

Μετά τη δεύτερη συνάντηση θα υπάρξει ενημέρωση των Σωματείων και όλοι μαζί θα αποφασίσουμε για τις παραπέρα κινήσεις μας.

Αποφασίσαμε επίσης, η Ομοσπονδία να προχωρήσει σε πρόσκληση προς τους εργοδότες για την υπογραφή των Κλαδικών Συμβάσεών μας. Όλοι μαζί θα παλέψουμε να δημιουργηθούν κανόνες στους χώρους εργασίας καθώς τα τελευταία χρόνια με τις μνημονιακές κυβερνήσεις επικράτησε το διευθυντικό δικαίωμα, το εργατικό δίκαιο εξαφανίστηκε και εφαρμόστηκαν κανόνες ζούγκλας στις εργασιακές σχέσεις που «υποδούλωσαν» τους εργαζόμενους .


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΩΔΙΚΟ ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΑ ΒΑΕ




ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

  


                                                                                             Γραμματεία  Τύπου ΟΕΧΒΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια