Οι έξι μεταρρυθμίσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες

Τις έξι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες θα προσέλθει τη Δευτέρα στη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Γιάνης Βαρουφάκης, έκαναν γνωστές απόψε κυβερνητικές πηγές. Οι δύο αφορούν την ανθρωπιστική κρίση και τη διοικητική μεταρρύθμιση. Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα. Η τρίτη αφορά το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Οι άλλες μεταρρυθμίσεις αφορούν τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, την ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου και τη δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές.

Αναλυτικά οι έξι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες ξεκινά η κυβέρνηση τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι οι εξής:

1./2. Ανθρωπιστική Κρίση - Διοικητική Μεταρρύθμιση
Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη - ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)
3. Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία
Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς.
4. Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης
5. Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου
6. Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια