Φέρτε νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές – Βάλτε λουκέτα και «σκοτώστε» τα μαύρα κοράκια της κρίσης

Άνθισαν μέσα στα χρόνια της κρίσης. Ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια και έσπειραν …δηλητήριο σε χιλιάδες οικογένειες που βρέθηκαν αντιμέτωπες  με την οικονομική ανέχεια, την ανεργία και έλλειψη ρευστότητας.
Οι εισπρακτικές εταιρίες τα τελευταία χρόνια αλώνιζαν μέσα στα ελληνικά σπίτια και με απειλές , εκβιασμούς και αφόρητες πιέσεις καλούσαν τους ανθρώπους που δεν είχαν πληρώσει ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ δόση  δανείου ή πιστωτικής κάρτας να το κάνουν διαφορετικά θα έχουν να κάνουν…μαζί τους.
Υπήρξαν καταγγελίες ότι άνθρωποι έφτασαν ακόμα και στην αυτοκτονία εξαιτίας αυτών των πιέσεων , άλλοι έφτασαν στα όρια,  και άλλοι στα όρια της τρέλας.
Σε αυτές της εταιρίες η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο . Οφείλει να «εξαφανίσει» από την αγορά όλους αυτούς που πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο. Πλουτίζουν δίνοντας ψίχουλα στους υπαλλήλους τους ,  τους οποίους μάλιστα καλούν να  είναι «killers» κάθε φορά  που σηκώνουν το τηλέφωνο.  Διαφορετικά, στο… λογιστήριο.
Δεν είμαι της λογικής του… «δεν πληρώνω». Ο πολίτης για να απαιτεί το κράτος να είναι εντάξει απέναντί του, οφείλει να είναι εντάξει κι αυτός. Αρκεί να μπορεί.
Να μην εκβιάζεται, να μην απειλείται , να μην εξευτελίζεται , στην οικογένεια, στην δουλειά, στον κοινωνικό του περίγυρο. Γιατί τα μαύρα κοράκια της κρίσης αυτό κάνουν.
Ισοπεδώνουν κάθε άνθρωπο που αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Η κυβέρνηση έχει εθνικό χρέος να προστατέψει τους πολίτες από αυτές τις πρακτικές.  Φέρτε λοιπόν νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές .  Βάλτε λουκέτα και «σκοτώστε» τα μαύρα κοράκια της κρίσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια