Δραγασάκης: Ο Βαρουφάκης θα πάει στο Eurogroup με κοστολογημένες προτάσεις

Με συγκεκριμένες κοστολογημένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις θα πάει στο Eurogroup ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά από τη συνεδρίαση κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής, στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, «ο υπουργός Οικονομικών θα πάει στο Eurogroup με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που προάγουν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στον τομέα της οικονομίας».

Ερωτηθείς εάν οι συγκεκριμένες προτάσεις αφορούν στα υπό κατάρτιση νομοσχέδια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απάντησε ότι «θα είναι και καινούργια πράγματα».

Πρόσθεσε μάλιστα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι «η κυβέρνηση έχει το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είναι ένα ευρύ πεδίο που έχει και το δικό μας πρόγραμμα και τη συμφωνία με τους θεσμούς. Η συμφωνία είναι υποσύνολο στο πρόγραμμα της κυβέρνησης ».

Παράλληλα, διέψευσε τη φημολογία περί άφιξης την Τετάρτη στην Αθήνα τεχνικών κλιμακίων των θεσμών, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση».

Στο Συμβούλιο μετείχαν, εκτός του κ. Δραγασάκη, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής συζητήσαμε για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που χρειάζεται η χώρα και οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή από την κυβέρνηση, με γνώμονα την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη στη βάση του κοινού εδάφους της συμφωνίας του Eurogroup.

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος προήδρευσε της απογευματινής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών.
http://ysterografa.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια