Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Stage One Accelerator από το Επιμελητήριο Έβρου και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Σε μια διαρκή περίοδο επιχειρησιακής αδράνειας στο μεγαλύτερο μέρος της αγοράς και εκτεταμένης ανεργίας το Επιμελητήριο Έβρου και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με το Innovation Farm (www.innovationfarm.eu) ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα Stage One Accelerator  για την αύξηση της καινοτόμου επιχειρηματικής δράσης. Ο σκοπός του εγχειρήματος,  που ακούει στο όνομα Stage One Accelerator, ήταν να αναδείξει καινοτόμες ιδέες, με απλά λόγια να παράγει επιχειρήσεις δικτυώνοντας παράλληλα τις νεοφυείς ομάδες με επενδυτές. Το πρόγραμμα Stage One Accelerator υποστηρίζει επίσης το PJTECH CATALYST FUND που επενδύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις συνεργαζόμενο με την θερμοκοιτίδα IQbility.
Εμφάνιση 20150225_182611.jpg
Το πρόγραμμα περιλάμβανε:
  • Τελειοποίηση του σκεπτικού (business concept)
  • Concept Plan
  • Καθοδήγηση σε απαραίτητα θέματα (Διοίκησης, Οικονομικών, Marketing, Τεχνολογίας, Πνευματικών Δικαιωμάτων κλπ)
  • Έρευνα Αγοράς
  • Στρατηγική Εισόδου στην Αγορά
  • Προετοιμασία για Pitching (ταχεία και ακριβής παρουσίαση) ενώπιον επενδυτών
  • Συμπλήρωση την επιχειρηματικής ομάδας
  • Δημιουργία πρωτότυπου προϊόντος ή mockup

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν συνολικά 8 project που τελικά μέσα από μια δαρβινική διαδικασία «επιβίωσαν» 5, που παρουσίασαν τα σκεπτικά τους σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Έβρου. Την υλοποίηση του εγχειρήματος ανέλαβε η ομάδα του Innovation Farm που συμμετέχει ενεργά στην ανάδειξη νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τόσο σε συνδυασμό με φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα όσο και σε διεθνή event επιχειρηματικότητας. Τα project που παρουσιάστηκαν από τις αντίστοιχες νεοφυείς ομάδες ήταν τα ακόλουθα:
- Salon DFS: πλατφόρμα για την διαχείριση πολύ μικρών επιχειρήσεων
- SailEnjoy: υπηρεσίες φυσικής αποκατάστασης μέσω ιστιοπλοΐας
- Agronaut: πλατφόρμα συνεργασίας νέων αγροτών και παρόχων υπηρεσιών προϊόντων  του πρωτογενούς τομέα
- Revexia: resort για καρκινοπαθείς
- F-Ταξία: σύστημα διαχείρισης ραντεβού δημοσίου τομέα
Η λογική του προγράμματος Stage One Accelerator ενσωματώνει καθαρόαιμη επιχειρηματική σκέψη,  για την αποφυγή βολικών επιλογών, όπως επιδοτούμενα προγράμματα που συνήθως  ωραιοποιούν τις προβλέψεις για την επιτυχία. Παράλληλα ωριμάζει τις ιδέες μέσα από μια εντατική διαδικασία, με σκοπό την γρήγορη επιτυχία ή εγκατάλειψη του σκεπτικού όταν αυτό δεν κρίνεται βιώσιμο. Οι «επιταχυντές», όπως ο Stage One και κατά κόσμον Startup Accelerators, αποτελούν μια διεθνή και αναγνωρισμένη πρακτική για την ενδυνάμωση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Η συνέχεια στην εξέλιξη της επιχειρηματικής δράσης των εν λόγω ομάδων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και κατά περίπτωση: επαφές με επενδυτές, περαιτέρω εξέλιξη ή διόρθωση των επιχειρησιακών σκεπτικών, σύσταση επιχείρησης κοκ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια