ΠΕΜΠΤΗ 03 Δεκεμβρίου 2015 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, τα σώματα ασφαλείας, τους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους στον κοινό αγώνα και στην απεργία των συνδικάτων την Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2015.
Συναδέλφισσα – Συνάδελφε,
Τις προσεχείς μέρες έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή νομοσχέδια που θα βάλουν μια και καλή την ταφόπλακα στις ζωές μας. Πρόκειται να δούμε τη χειρότερη σκηνή σε ένα ενορχηστρωμένο έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και 5 χρόνια. Οι πρωταγωνιστές στην κυβέρνηση μπορεί να άλλαξαν, αλλά η δυσβάστακτη πολιτική των κυβερνήσεων, της τρόικας και του κουαρτέτου, του μεγάλου κεφαλαίου, των διεθνών συμφερόντων και των τραπεζών συνεχίζει ακάθεκτη και χειρότερη από κάθε άλλη φορά.
Η σημερινή συγκυβέρνηση πρόκειται να ψηφίσει τον χειρότερο προϋπολογισμό των τελευταίων ετών, ένα νέο φορολογικό νόμο που θα φέρει νέους και μεγαλύτερους φόρους, ένα νέο μισθολόγιο που θα έχει νέες μειώσεις στους ήδη πενιχρούς μισθούς και κυρίως ένα νέο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό νόμο που θα ανατρέψει κάθε εργασιακή και κοινωνική ισορροπία με ακόμα χειρότερες συνέπειες στο μέλλον.
Τι σημαίνει νέος ασφαλιστικός – συνταξιοδοτικός νόμος;
  1. Σύνταξη στα 67.
  2. Πλήρη σύνταξη μόνο με 40 συναπτά έτη εργασίας.
  3. Αύξηση της ανεργίας λόγω έλλειψης κενών σε οργανικές θέσεις. Θα φύγουν κι άλλοι νέοι στο εξωτερικό.
  4. Δραστική μείωση των κύριων συντάξεων αφού θα υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο των χρόνων εργασίας και όχι του τελευταίου μισθού.
  5. Κατάργηση του ΕΚΑΣ, νέα μείωση του ΕΦΑΠΑΞ.
  6. Θεσμοθετεί μια «εθνική σύνταξη» κάτι σαν φιλοδώρημα και πάνω σ’ αυτή θα προστίθεται μια «αναλογική σύνταξη» ανάλογα με τα αποθεματικά των ταμείων, το εισόδημα, το ύψος του μισθού και με ρήτρα ανάπτυξης που θα οδηγεί σε νέα δραστική μείωσή τους.
  7. Η μεγαλύτερη σύνταξη δε θα ξεπερνά τα 1000€ άσχετα με τις εισφορές που θα έχει καταβάλει ο εργαζόμενος.
  8. Ενοποιεί όλα τα ταμεία σε ένα.
  9. Το ποσοστό αναπλήρωσης από το 80% με 35 έτη εργασίας μειώνεται στο 48% και 40 έτη εργασίας.
  10. Θεσμοθετείται νέος φόρος για την ασφάλιση.
  11. Αυξάνει την εισφορά των εργαζομένων. Μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση.
  12. Με τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας ουσιαστικά καταργεί την σύνταξη και την ασφάλιση για τους νέους.
  13. Τσακίζει την προστασία της μητρότητας, καταργεί πάνω από 2.500 ιατρικές εξετάσεις, αυξάνει τη συμμετοχή στα φάρμακα.
  14. Οι δαπάνες για την ασφάλιση μειώνονται επιπλέον με τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος κάθε χρόνο θα επανεξετάζει αν πρέπει να μειωθούν ακόμα περισσότερο.

  • Δεν υπάρχουν χειρότερα μέτρα.
  • Η συγκυβέρνηση ψάχνει για συνενόχους στα άλλα κόμματα. Εμείς δε γινόμαστε συνένοχοι κανενός.
  • Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο.
  • Σηκωνόμαστε από τα γραφεία μας, φεύγουμε από τους χώρους εργασίας μας, βγαίνουμε στους δρόμους, ενωνόμαστε με όλο τον κόσμο…..
  • ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
  • ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ
  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
  • ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΗΡΥΞΕΙ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Όλοι μαζί
Την Πέμπτη 03 Δεκεμβρίου 2015
10:30 π.μ. μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Έβρου
Συμμετέχουμε στην
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ