Η 30η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 18/12/2015… μετά τη λήξη της συνεδρίασης [φωτογραφίες, ηχητικό]

Από το https://www.pamemprosta.org/
Στηρίξαμε προεκλογικά με θέρμη την υποψηφιότητα του κ. Δημάρχου και πιστεύουμε ότι έχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να τον κρίνουμε αυστηρά, καθώς μετεκλογικά συνεχίζει την ίδια τακτική προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μην πραγματοποιηθούν ποτέ οι ζωντανές μεταδόσεις των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της θητείας του ως δημάρχου Αλεξανδρούπολης, οι δημότες μας εξακολουθούν να μην απολαμβάνουν απλές υπηρεσίες που προσφέρουν οι περισσότεροι δήμοι της Ελλάδας: επίσημα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά και ζωντανές μεταδόσεις των συνεδριάσεων (ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά ή μέσω διαδικτύου με live streaming).

Ο δήμος μας είναι από τους λίγους που διαθέτουν δημοτικό ραδιόφωνο με άξιο στελεχιακό δυναμικό που μπορεί πανεύκολα να υλοποιήσει τις ζωντανές μεταδόσεις με μηδενικό κόστος (έχει γίνει άλλωστε και στο παρελθόν, όταν την 01/10/2012 μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τα χρυσωρυχεία στο Πέραμα Έβρου και στις 07/03/2012 μεταδόθηκε με live streaming video και ήχος από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, κατά της ίδιας “επένδυσης”).

Δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν, ο κάθε δημότης έχει το δικαίωμα της ενημέρωσης και η δημοτική αρχή με τη στάση της πέντε χρόνια τώρα του το στερεί. Σας παρακαλούμε για τη στήριξή σας σε αυτή την προσπάθεια και την αναδημοσίευση του ηχητικού της 30ης συνεδρίασης, όπως και των επόμενων, ώστε να φτάσουν στα αυτιά και του τελευταίου συνδημότη μας μέχρις ότου ο δήμος μας πράξει τα αυτονόητα. Οι ιστοσελίδες, τα μπλογκ και οι ομάδες του facebook παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο με τα παραδοσιακά ΜΜΕ στην ενημέρωση του ενεργού πολίτη και δημότη, όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό δεν έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα.

Καλές γιορτές σε όλους και καλή χρονιά.

Πασχάλης Δρακόπουλος
pamemprosta.org
ανεξάρτητη ενημερωτική ιστοσελίδα στο Δήμο Aλεξανδρούπολης