Ο Βορίδης (και η… τοξικότητά του) στο πλευρό του Μητσοτάκη

Πολλοί πιστεύουν, και μάλλον… δεν έχουν πολύ άδικο, ότι ένας από τους λόγους που η υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα δεν κατάφερε να αποκτήσει δυναμική, εντοπίζεται στη στήριξη που του παρείχαν τα δυο πλέον “τοξικά” συστήματα της σημερινής Νέας Δημοκρατίας. Εκείνα του Αντώνη Σαμαρά και του Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας είναι πρόσωπα φορτισμένα αρνητικά, κάτι που φάνηκε στις κάλπες της 20ης Δεκεμβρίου, καθώς οι δυο υποψήφιοι που στήριξαν κατά κύριο λόγο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ήταν εκείνοι που έμειναν εκτός δεύτερου γύρου.

Ενόψει του δεύτερου γύρου, οι ίδιοι, μοιραίοι (ειδικά για τον Απόστολο Τζιτζικώστα) άνθρωποι, ετοιμάζονται να… πάρουν στο λαιμό τους και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σαμαρά εκκινεί από το -11,3%, και σε ένα εκλογικό σώμα που έδειξε καραμανλικά αντανακλαστικά, εκτιμάται ότι θα είναι δύσκολο να υπερβεί το 40%.

Με την “τοξικότητα” των συστημάτων Σαμαρά και Παπαμιμίκου δίπλα του, οι προοπτικές του δυσχεραίνουν περισσότερο, μιας και, ενώ το μήνυμα της δικής του υποψηφιότητας αφορά την ανανέωση, η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη δικαιούται πλέον να ομιλεί για “απελευθέρωση” της Νέας Δημοκρατίας από εκείνους που πρωταγωνίστησαν στη συρρίκνωση των τελευταίων 6 έτων, και στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών της παράταξης, που από κόμμα εθνικής ευθύνης, εξελίχτηκε σε κόμμα άρνησης και διαμαρτυρίας.

Δεν είναι μόνο οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και του Ανδρέα Παπαμιμίκου που ήδη… έπιασαν στασίδι δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι και οι τοξικές αποχρώσεις ακραίων θέσεων, που άνοιξαν τον δρόμο για την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, με πλέον ηχηρή την περίπτωση του Μάκη Βορίδη.

Ο ένας από τους κοινοβουλευτικούς “σωματοφύλακες” του Αντώνη Σαμαρά μετά τη βαριά ήττα των εκλογών του Ιανουαρίου (οι άλλοι δυο που επελέγησαν από τον πρώην πρωθυπουργό και τον στήριξαν, ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης), ψηφίζει ανοικτά Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έχοντας βέβαια στο μυαλό του ότι μάλλον έκανε κακό στον Απόστολο Τζιτζικώστα με τη δημόσια στηριξή του, με όσα είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ δεν ανέφερε το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά τον περιέγραψε, δείχνοντας την ίδια στιγμή ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι… να χάσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Και το καραμανλικό στρατόπεδο που τον στηρίζει.
http://ysterografa.gr/