Ολομέτωπη επίθεση στο σύστημα εξαπολύει ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ.

Σύμφωνα με τον 43χρονο νομικό-κτηνοτρόφο Βάκη Τσιομπανίδη, ο οποίος τα τελευταία 11 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με την προβατοτροφία «το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας είναι μια αναγκαιότητα, ένα κόμμα που θα έπρεπε να υφίσταται από τη μεταπολίτευση ακόμη. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αντίστοιχα αγροτικά-κτηνοτροφικά κόμματα υπάρχουν σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα- αρχηγοί εκμεταλλεύσεων έως σήμερα ήταν πολιτικά άστεγοι. Το συνδικαλιστικό μας κίνημα με τη μορφή που ξέραμε ως τώρα έχει δυστυχώς πεθάνει. Πριν λίγο καιρό στην Αθήνα σε πανελλήνιο συλλαλητήριο οι δυνάμεις καταστολής εξάντλησαν τη βιαιότητά τους στους συναδέλφους μας αλιείς, πιο μπροστά στους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών. Τα ίδια θα συμβούν και σε όποιον άλλο κλάδο αποφασίσει να διαμαρτυρηθεί για την αθλιότητα που τον οδηγεί η συγκυβέρνηση Tσίπρα-Καμμένου σε συνεργασία με το κουαρτρέτο και τους δανειστές.
Δεν χρειάζεται να είσαι τεχνοκράτης ή οικονομολόγος για να αναλογιστείς τι μπορεί επιτέλους να παράξει αυτή η χώρα. Μπορούμε να παράγουμε αυτοκίνητα, αεροπλάνα, μικροτσίπ; Η απάντηση είναι μία. Ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενή τομέα, ο οποίος ήταν είναι και θα είναι ο μοναδικός πυλώνας της Ελλάδας για την έξοδο από την κρίση. Μα θα πούνε κάποιοι είναι τόσο απλά τα πράγματα και εκεί στην κυβέρνηση τόσοι πολιτικοί, τόσοι επιστήμονες δεν τα βλέπουν και περίμεναν να έρθει ένας κτηνοτρόφος από την Ορεστιάδα για να τους ανοίξει τα μάτια; Τα βλέπουν φίλες και φίλοι, τα ξέρουν πολύ καλά, όπως πολύ καλά γνωρίζουν ότι μια χώρα που δεν παράγει είναι καταδικασμένη να επιβιώνει αποκλειστικά από τον δανεισμό. Μια χώρα με υπερδανεισμό είναι αποικία των δανειστών της». Όλοι αυτοί που δημιουργήσαμε το ΑΚΚΕΛ είμαστε οι άνθρωποι που ξέρουμε να παράγουμε πλούτο (αν μας αφήσουν) και όχι ανεπάγγελτοι πολιτικάντηδες. Πιστεύουμε ότι με σωστό σχεδιασμό, αν κινηθεί η ατμομηχανή του πρωτογενούς τομέα, θα γυρίσουν όλα τα γρανάζια της ανάπτυξης».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Στη συνέχεια ο κ. Τσιομπανίδης παρουσίασε τις θέσεις του ΑΚΚΕΛ, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς σε όσους υποστηρίζουν ότι δεν έχουν τεκμηριωμένες πολιτικές απόψεις.
«Επικεντρωνόμαστε, υποστήριξε στο βασικότερο, το οικονομικό, την παραγωγή, την ανάπτυξη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για την καταπολέμηση της ανεργίας. Αν υπάρξει πραγματική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα θα κινηθούν τα γρανάζια της μεταποίησης, των μεταφορών, του εμπορίου, των εξαγωγών και 500.000 θέσεις εργασίας θα ανοίξουν αμέσως. Φυσικά και είμαστε υπέρ του κράτους πρόνοιας, της δωρεάν υγείας και παιδείας και κατά των μνημονίων, μιας και στην πράξη τα μνημόνια εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό, διπλασίασαν το χρέος και λειτούργησαν ως τροχοπέδη της ανάπτυξης. Είμαστε υπέρ της Ε.Ε των λαών και όχι της ηγεμονίας των δανειστών, διαφωνούμε πλήρως με την προσπάθεια της καγκελαρίου Μέρκελ να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία των Γερμανών. Μεγάλη ευθύνη σε αυτό έχει η κυβέρνηση , η οποία ουδέποτε ήρθε σε πραγματική διαπραγμάτευση αλλά συναινούσε δουλικά σε κάθε απαίτηση των δανειστών. 10 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους αύριο κιόλας από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να το κάνει; Oι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας, τα κόμματα που είναι εξαρτώμενα από τις χορηγίες των μεγάλο φοροφυγάδων, τα νέα κόμματα που ξεκινάνε με παλαιούς σπόνσορες; Κανείς. Το μόνο κόμμα που κάνει την ειδοποιό διαφορά είναι το ΑΚΚΕΛ, κόμμα χωρίς εξαρτήσεις, χορηγίες και σπόνσορες, κόμμα που απαρτίζεται από ανθρώπους του καθημερινού μόχθου. Δεν έχουμε παραταξιακό προσανατολισμό, δεν είμαστε γαλάζιοι πράσινοι, ή ροζ. Άνθρωποι του μόχθου και της παραγωγής, άνθρωποι σκληρά εργαζόμενοι είμαστε. Ένα εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι πού θα βρεθούν τα χρήματα για να κατέλθει το ΑΚΚΕΛ δυναμικά στις εκλογές; Δεν έχουμε άγκυρες, βαρίδια και εξαρτήσεις που θα δυσκόλευαν το έργο μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να απευθυνθούμε στα μέλη και τους φίλους του κόμματος και με κουπόνια ενίσχυσης να προσπαθήσουμε να καλύψουμε τα έξοδα του προεκλογικού αγώνα, παράβολα-ψηφοδέλτια κ.λπ.».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρόεδρος του ΑΚΚΕΛ τόνισε χαρακτηριστικά: «Ανατροπή δεν είναι το ένα συστημικό κόμμα να παραδώσει τη σκυτάλη στο έτερο συστημικό κόμμα... Ανατροπή είναι αντί για τα τζάκια να δεις στη διακυβέρνηση της χώρας τα ροζιασμένα χέρια του αγρότη, του εργάτη, του κτηνοτρόφου. Το Α.Κ.Κ.ΕΛ. δεν γεννήθηκε για να ταράξει τα νερά, το Α.Κ.Κ.ΕΛ. ήρθε να τα ανατρέψει»