Κατάθεση αναφοράς για την κατάργηση δημοσιεύσεων στον επαρχιακό τύπο

Αναφορά συνέταξε ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων και με αποδέκτες τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δράσης του, για την κατάθεση επιστολής του Προέδρου του ιστορικού ομώνυμου Δημοσιογραφικού Οργανισμού του Έβρου, κ. Σταύρου Κονδύλη, με την οποία απευθύνεται στους τέσσερις Βουλευτές του Νομού Έβρου και τους ζητάει να ενημερώσουν την Κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με την σχεδιαζόμενη σταδιακή κατάργηση της Δημοσίευσης Προκηρύξεων και λοιπών άλλων δημοσιεύσεων στον Επαρχιακό Τύπο.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κονδύλης εφιστά την προσοχή στην προοπτική να εξανεμιστεί η βιωσιμότητα του Επαρχιακού Τύπου με τον σχεδιασμό αυτό και ειδικότερα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου να μείνουν στην Θράκη μόνο εφημερίδες ξένων συμφερόντων, ενώ προτείνει να αντισταθμιστεί η δαπάνη με την κατάργηση της δημοσίευσης προκηρύξεων και λοιπών άλλων δημοσιεύσεων τοπικού ενδιαφέροντος σε πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες.
Πρόκειται για θέμα το οποίο λανθασμένα έχει αποδοθεί στην προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία προστάτεψε τον Επαρχιακό Τύπο με το άρθρο 152 του Νόμου 4281/2014, ενώ 10 Βουλευτές της Ν.Δ. έχουν καταθέσει ανάλογη ερώτηση (3697) από 3/3/2016 και μόλις την περασμένη Τετάρτη 23/3/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του Επαρχιακού Τύπου με κλιμάκιο στελεχών της Ν.Δ. στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.  του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου.