Πάγκαλος σε Στουρνάρα: Θες να γίνεις Πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;

Τα “Νέα” δημοσιεύουν στην έκδοση του Σαββατοκύριακου ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, σχετικά με δείπνο που πραγματοποιήθηκε στην Κηφισιά με… επίσημο καλεσμένο τον Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το τραπέζι έγινε στην κατοικία του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου στην Κηφισιά και συμμετείχαν οι Κώστας Σημίτης, Θόδωρος Πάγκαλος, Άννα Διαμαντόπουλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και ο οικοδεσπότης.

Η συζήτηση περιεστράφη στο ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα του μεσαίου χώρου σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Και συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η Κεντροαριστερά έχει μέλλον μόνο αν εκφράσει την ανάγκη που έχει η χώρα για μεταρρυθμίσεις. Η πρόταση στον Γιάννη Στουρνάρα να αναλάβει κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, προέκυψε μετά την επίμονη άρνηση του Κώστα Σημίτη να αναμειχθεί εκείνος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι σχετικές προτροπές Σημίτη και Πάγκαλου προς τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Κώστας Σημίτης πρότεινε στον Γιάννη Στουρνάρα να ενεργοποιηθεί όταν λήξει η θητεία του ως διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά εκείνος παρέμεινε επιφυλακτικός.

Από τη μεριά του ο Θόδωρος Πάγκαλος ρώτησε ευθέως: “Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνει Πρωθυπουργός ή θες να μείνεις υπάλληλος;”

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας δεν πείστηκε.
http://ysterografa.gr/