Το τμήμα στίβου του Εθνικού βρέθηκε στο 12ο Δημ.Σχολείο Αλεξ/πολης για το KIDS ATHLETICS



Η Εκπαίδευση στο KIDS ATHLETICS συνεχίζεται για τα σχολεία της Αθμιας Εκπ/σης. 
Οι προπονητές-καθηγητές Φυσικής Αγωγής του στίβου του Εθνικού, βρέθηκαν αυτή τη φορά στο 12ο Δημοτικό Σχολείο
Αλεξ/πολης, στο οποίο εκπαίδευσαν στο KIDS ATHLETICS περισσότερα από 100 παιδιά, μαθητές.
Τα παιδιά έπαιξαν και διασκέδασαν με ενθουσιασμό.
Οι επισκέψεις στις αυλές των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων στο στάδιο Φ.Αγωγής, συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα.
-------------------------------------------------------------
Γενικά για το Πρόγραμμα
Το Πρόγραμμα Kids Athletics, των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της περιφέρειας της Αλεξ/πολης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία), πραγματοποιεί το Τμήμα Στίβου του ΜΓΣ Εθνικού, με την αιγίδα της Α'θμιας Εκπ/σης και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο στάδιο Φ.Κοσμάς ή στις αυλές των σχολείων, από τους μαθητές,  σε ώρες μαθήματος με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων προπονητών-καθηγητών φ.αγωγής του τμήματος στίβου του Εθνικού. Τηλ. επικ. Υπευθύνου Προγράμματος, 6907605015
Λίγα Λόγια για το KIDS ATHLETICS
Το πρόγραμμα Kid’s Athletics εφαρμόζεται από τη σχολική χρονιά 2014-15 στα Δημοτικά Σχολεία της Επικράτειας, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, μετά από πρόταση της Ομοσπονδίας στίβου, το ΣΕΓΑΣ.
Το Kid’s Athletics, με το ειδικό αθλητικό υλικό του, είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου με στόχο να καταστήσει δημοφιλή τα αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) ταχύτητες/αγώνες δρόμου β) άλματα και γ) ρίψεις.
Αναπτύσσοντας πολύπλευρα όλες τις δεξιότητες, με πολλές αθλητικές δραστηριότητες ομαδικού χαρακτήρα σε παιγνιώδη μορφή («Team event for children»), αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών και είναι φυσικά ένα πρόγραμμα – βάση για κάθε νέο παιδί και με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις.
Στόχος της ομοσπονδίας μέσα από το πρόγραμμα Kids Athletics να φέρει τα μικρά παιδιά στα στάδια, να τους γνωρίσει τον αθλητισμό και να αναγνωρίσει τα ταλέντα τους. Το πρόγραμμα kids athletics έχει ήδη ταξιδέψει στην Ελλάδα μέσα από τις ΕΑΣ και στα σωματεία και έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα.