Ρεκόρ συμμετοχών στο 5ο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid «Φάρος Αλεξανδρούπολης 2016»

Με νέο Ρεκόρ συμμετοχών το 5ο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid «Φάρος Αλεξανδρούπολης 2016» που διοργάνωσε το Σκακιστικό Τμήμα του Εθνικό Αλεξανδρούπολης την Κυριακή στις 27 Νοεμβρίου 2016 στο HOTEL ¨Θράκη Παλλάς ¨ .
Στους αγώνες συμμετείχαν 150 σκακιστές και σκακίστριες ( A Group 57 - Β΄ Group 63 και Γ΄ Group 30 ) από τους Νομούς, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και από άλλες περιοχές τις Ελλάδας.
Τίμησε τους αγώνες με την παρουσία του  ο Αντιπρόεδρος της Τ.Ι.Ε.Δ.Α. του Δήμου Αλεξανδρούπολης ο  κ. Ουζουνίδης Γεώργιος.
Στην τελετή απονομής των επάθλων στο (A GROUP – B GROUP- Γ GROUP) απονεμήθηκαν : Κύπελλο στον πρώτο νικητή στο κάθε GROUP και μετάλλια στον δεύτερο τρίτο και στο καλύτερο κορίτσι της γενικής κατάταξης.
- Χρυσά μετάλλια στους πρώτους σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες (Α’ GROUP K8-K10-K12-K14-Κ16 ) – (Β΄ GROUP K8-K10-K12-Κ14 ).
– (Γ’ GROUP K6-K7-K8).
Εμφάνιση ΑΠΟΝΟΜΕΣ Α GROUP.JPG
- Στην συγκομιδή Κυπέλλων και των τριών κατηγοριών  στην πρώτη θέση ήταν ο ΣΟ Φερών με δύο Κύπελλα (Β΄ Γ΄ Group)  και δεύτερος ο ΣΟ Ξάνθης με ένα Κύπελλο (A΄ Group)  .
- Στην συγκομιδή μεταλλίων στην πρώτη θέση ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης  με 10 μετάλλια:                                                                                                                                                                                               Στην Γενική βαθμολογία  δύο αργυρά (Α΄ Β΄ Group) και δύο χρυσά στην κατηγορία του καλύτερου κοριτσιού (Α΄ Β΄ Group)                                                                                                   Στις ηλικιακές κατηγορίες 6 χρυσά μετάλλια ( Α΄ Β΄ Γ΄ Group) .
- Στην δεύτερη θέση  στην συγκομιδή μεταλλίων ήταν ο ΣΟ Ξάνθης με 5 μετάλλια :                          Στην Γενική βαθμολογία  τρία  χάλκινα (Α΄ Β΄ Γ ΄ Group).                                                                                           Στις ηλικιακές κατηγορίες 2 χρυσά μετάλλια (Β΄ Γ ΄ Group).
- Στην  τρίτη θέση   στην συγκομιδή μεταλλίων ήταν ο ΣΟ Φερών με 4 μετάλλια:                                                Στην Γενική βαθμολογία 1 χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία καλύτερου κοριτσιού (Γ ΄ Group)
                               Εμφάνιση 5.JPG                                                                                                                    Στις ηλικιακές κατηγορίας 3 χρυσά μετάλλια ( Β΄ Γ΄Group).
-Ακολουθούν ο ΣΟ Δράμας  με ένα αργυρό μετάλλιο στην γενική κατάταξη του (Γ΄Group) και ένα χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία στο   (Α ΄ Group), ο ΑΟ Ορεστιάδας ένα χρυσό μετάλλιο στην ηλικιακή κατηγορία   (Α ΄ Group), και ο ΣΟ Κομοτηνής με ένα χρυσό μετάλλιο  στην ηλικιακή κατηγορία   (Β΄ Group).
«ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ»
- Στην 1η θέση στην Γενική Βαθμολογία του Α΄ GROUP ισοβάθμησαν οι σκακιστές ο Κόρογλου Βίκτωρ  του ΣΟ Ξάνθης,  ο Βαλλιάνος Γεράσιμος  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ο Γεωργιάδης Νικόλαος του ΣΟ Ξάνθης με 6/7.                                                       Με βάση τα κριτήρια 1ος νικητής αναδείχτηκε ο Κόρογλου Βίκτωρ  και πήρε το κύπελλο, 2ος νικητής αναδείχθηκε ο Βαλλιάνος Γεράσιμος  και πήρε το αργυρό μετάλλιο, τρίτος νικητής ήταν ο Γεωργιάδης Νικόλαος και πήρε το χάλκινο  μετάλλιο.
Πρώτο Κορίτσι αναδείχθηκε η Αϊβαζιάν Ελπίδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3,5/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
- Στην 1η θέση στην Γενική Βαθμολογία του Β΄ GROUP ισοβάθμησαν οι σκακιστές ο Δημάκης Σταύρος του ΣΟ Φερών,  ο Γκόγκολας Γεώργιος   του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και ο Τοροσίδης  Νικόλαος  του ΣΟ Ξάνθης με 4,5/5.                                                       Με βάση τα κριτήρια 1ος νικητής αναδείχτηκε ο Δημάκης Σταύρος και πήρε το κύπελλο, 2ος νικητής αναδείχθηκε ο Γκόγκολας Γεώργιος   και πήρε το αργυρό μετάλλιο, τρίτος νικητής ήταν ο Τοροσίδης  Νικόλαος  και πήρε το χάλκινο  μετάλλιο.                                                            Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Παλακίδου Αναστασία  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης  με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
- Στην 1η θέση στην Γενική Βαθμολογία του Γ΄ GROUP ήταν ο Σιγλίδης Σταύρος του ΣΟ Φερών με 5/5 και πήρε το κύπελλο .                                                                                           Στην δεύτερη θέση ισοβάθμησαν ο Σαχινίδης Σταύρος του ΣΟ Δράμας και η Μόσιου Ραφαέλα του ΣΟ Ξάνθης με 4/5.                                                                                                                                         Με βάση τα κριτήρια 2ος  νικητής   αναδείχτηκε Σαχινίδης Σταύρος και πήρε το αργυρό μετάλλιο, τρίτη νικήτρια ήταν  Μόσιου Ραφαέλα και πήρε το χάλκινο μετάλλιο .  
Εμφάνιση 7.JPG
Στις ηλικιακές κατηγορίες:
Α΄GROUP:                                                                                                                                                 -1ος νικητής στην κατηγορία Κ16 αναδείχθηκε ο Νάσος Κωνσταντίνος  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
-1ος νικητής στην κατηγορία Κ14 αναδείχθηκε ο Σαχινίδης Κωνσταντίνος  του ΣΟ Δράμας  με 4,5/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.                                                                                                   -1ος νικητής στην κατηγορία Κ12 αναδείχθηκε ο Γκαιντατζής Χρήστος  του ΑΟ Ορεστιάδας  με 5/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο .
-1ος νικητής στην κατηγορία Κ10 αναδείχθηκε ο Κούτλας Νικόλαος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4,5/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.                                                                               -1ος νικητής στην κατηγορία Κ8 αναδείχθηκε ο Χασάπης Χρήστος  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 2/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
Β΄GROUP:                                                                                                                                                 -1ος νικητής στην κατηγορία Κ14 αναδείχθηκε ο Αρβανιτίδης Κωνσταντίνος  του ΣΟ Κομοτηνής με 3/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.                                                                                                   -1ος νικητής στην κατηγορία Κ12 αναδείχθηκε η Πάτρη Αικατερίνη του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο .
-1ος νικητής στην κατηγορία Κ10 αναδείχθηκε ο Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος του ΣΟ Φερών  με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.                                                                               -1ος νικητής στην κατηγορία Κ8 αναδείχθηκε ο Ουζούνης Κωνσταντίνος του ΣΟ Ξάνθης  με 4,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.    
Γ΄GROUP:                                                                                                                                                 -1ος νικητής στην κατηγορία Κ8 αναδείχθηκε ο Δαηλίδης Σωτήριος του ΣΟ Ξάνθης  με 3/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.                                                                                                   -1ος νικητής στην κατηγορία Κ7 αναδείχθηκε η Ρηγόπουλος Νικόλαος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο .
-1ος νικητής στην κατηγορία Κ6 αναδείχθηκε ο Θεοφανούδης Ευάγγελος  του ΣΟ Φερών  με 3,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.                                                                               
Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές των αγώνων τους σκακιστές και τους συνοδούς τους από την Δράμα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Φέρες, αλλά και από την πόλης μας, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους.
Για τα τελικά αποτελέσματα όλων των αθλητών…  βλέπε εδώ :
Για την διοργάνωση των αγώνων συνέβαλαν με την σημαντική τους υποστήριξη:
«¨VODAFONE καταστήματα Αλεξ/πολης» -
«HOTEL ¨THRAKI PALACE¨» - «¨ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ¨» - «¨ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ¨» «¨ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ¨ ¨Αφοι ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ¨» - « ΤΑΒΕΡΝΑ ¨LOUKOULOS¨» - «ΟΠΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ¨ΓΙΑΡΙΜΑΓΚΑΣ¨» -
«ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΟ ¨ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ¨»
«¨oxymed alex ¨ Ιατρικά Ορθοπεδικά είδη – Alexandroupoli»¨ » - «ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ¨Περίγυρος¨» - «¨ΚΙΚΩΝ TOURS¨» - «ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΦΕ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ¨ΘΕΟΦΙΛΟΣ¨»
 
Facebook : Εθνικός Σκάκι