Διοργάνωση «Let’s do it Greece» Αλεξανδρούπολης - Σχεδιασμός και Εκπαιδευτικές δράσεις

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην Περιβαλλοντική Εκστρατεία «Let’s do it Greece» που θα υλοποιηθεί με την συνδιοργάνωση του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.
Στόχος της δράσης που θα υλοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των παρευρισκομένων σε διαδικασίες συλλογής απορριμμάτων για ανακύκλωση. Επιπρόσθετα θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες θα υποστηρίζουν τους παραπάνω στόχους.
Η δράση θα έχει έναρξη 10.30 π.μ. Οι παρευρισκόμενοι θα χωριστούν σε μεγάλες ομάδες όπου η κάθε ομάδα θα αναλάβει την συλλογή απορριμμάτων από ένα υλικό η κάθε μία (πλαστικό, λευκοσίδηρος, γυαλί, χαρτί). Κάθε ομάδα θα έχει το διακριτικό της χρώμα. Σε κάθε ομάδα θα υπάρχει ένας συντονιστής. Οι ομάδες θα δραστηριοποιηθούν σε σημεία που θα έχουν ήδη επιλεγεί. Η δράση θα διαρκέσει μία ώρα.
Σε δεύτερο στάδιο θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές δράσεις. Σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα παιδικού βιβλίου η οποία γιορτάζεται στις 2/4 θα δημιουργηθούν τέσσερα σημεία αναγνωστικών εμψυχώσεων με κεντρικό θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Οι αναγνώσεις θα αφορούν ενήλικες και παιδιά. Μετά από κάθε ανάγνωση θα ακολουθεί μια δημιουργική δραστηριότητα (ζωγραφιά, κατασκευή κ.α.)  σε κάθε ένα από αυτά τα τέσσερα σημεία (κιόσκια). Κάθε κιόσκι θα πραγματεύεται και ένα διαφορετικό θέμα για το περιβάλλον (π.χ. μόλυνση θαλασσών, ανακύκλωση, καταστροφή δασών, ρύπανση πόλεων). Κάθε παρευρισκόμενος θα μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στις δράσεις δύο σημείων – κιόσκια. Η διάρκεια της δράση σε κάθε κιόσκι θα είναι 30’ και θα επαναλαμβάνεται 2 φορές.
Τέλος για λήξη θα υιοθετήσουμε «το δέντρο της Γης» όπου σε αυτό ο καθένας θα αφήνει το δικό του μήνυμα το οποίο θα τοποθετεί στα κλαδιά του δέντρου. Όλοι μαζί θα χορέψουμε υπό τους ήχους τοπικής μπάντας.
Πρόγραμμα:
10.30 Έναρξη και χωρισμός ομάδων
11.00 – 12.00 Συλλογή απορριμμάτων
12.00 – 13.00 Συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις
13.00  « Το δέντρο της Γής» και μουσική από τοπική μπάντα.
Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων: Ανδρεάδου Έφη, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών σχεδιασμών και υλοποιήσεων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης.

Την Κυριακή 2 Απριλίου συντονιζόμαστε ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα!

Δείτε περισσότερα για το Let’s do it Greece εδώ: http://letsdoitgreece.org/