Σακινέχ Μοχαμαντί Αστιανί: "Νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα στις γυναίκες"


Η Ιρανή Σακινέχν Μοχαμάντι Αστιανίπου πριν από λίγους μήνες καταδικάστηκε σε θάνατο δια λιθοβολισμού για μοιχεία στη χώρα της, καταγγέλλει τις αρχές πως ψεύδονται, όσον αφορά τις κατηγορίες σε βάρος της ότι συμμετείχε σε συνομωσία για την δολοφονία του συζύγου της καθώς και ότι διέπραξε μοιχεία.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω ενδιάμεσου στην εφημερίδα Guardian,η 43χρονη Ιρανή  απέδωσε την μεταχείρισή της στο φύλο της, τονίζοντας πως οι Αρχές "νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα στις γυναίκες σ’ αυτή τη χώρα» και τόνισε πως σχεδιάζουν να την εκτελέσουν μυστικά.

Η υπόθεση της μητέρας δυο παιδιών έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή, με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα να προσφέρεται την περασμένη εβδομάδα να της παραχωρήσει άσυλο στη χώρα του, πρόταση που δεν έγινε φυσικά δεκτή από την Τεχεράνη.
Ο άνδρας που σκότωσε στην πραγματικότητα το σύζυγό της αναγνωρίστηκε και φυλακίστηκε, χωρίς όμως να έχει καταδικαστεί σε θάνατο. Ο δικηγόρος της Σακινέχ, διέφυγε στην Τουρκία, όπου ζήτησε άσυλο και όπως αναφέρει η 43χρονη τώρα «νοιώθει πιο ευάλωτη χωρίς αυτόν».
Πηγή: ΝΕΤ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια