Τα τρία ζητούμενα του ανασχηματισμού


NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που είτε οι ίδιοι, είτε δια των κατάλληλων συμβούλων, μπορούν να διαβάζουν καλά τις δημοσκοπήσεις. Κυρίως, τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων, εκείνα δηλαδή που, με μια πρώτη ανάγνωση δεν σου γεμίζουν το μάτι, στην πραγματικότητα ωστόσο κρύβουν τις «βαθιές αλήθειες» περί των πραγματικών τάσεων και ρευμάτων της κοινωνίας, στη δεδομένη στιγμή.

Ενόψει λοιπόν του ανασχηματισμού που
βρίσκεται επί θύραις, με τον Πρωθυπουργό να αναζητεί μετ’ επιτάσεως ένα καινούριο κυβερνητικό σχήμα μάχης και μηδενικής αυτό-υπονόμευσης, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συνεκτιμήσει τρία βασικά δεδομένα των μετρήσεων που έχουν στα χέρια τους.

Πρώτον, ζητούνται πρόσωπα που να προέρχονται από το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ», χωρίς ωστόσο να έχουν φθαρεί από τυχόν συμμετοχή τους σε κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη ή ακόμη και του Ανδρέα Παπανδρέου.
Δεύτερον, ζητούνται στελέχη της αγοράς, τεχνοκράτες με γνώση της οικονομίας και των νέων τεχνολογιών, ικανά να μεταφέρουν στο υπουργικό συμβούλιο την αύρα μιας διαρκούς κινητικότητας.
Τρίτον, ζητείται το κατάλληλο ανακάτεμα της τράπουλας, μεταξύ των υπαρχόντων κορυφαίων στελεχών, ώστε από το ντόμινο των μετακινήσεων να προκύψει θετικό πρόσημο για την Κυβέρνηση, και να δοθεί στους πολίτες η αίσθηση του νέου ξεκινήματος.
Οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου εκτιμούν ότι εφόσον ο ανασχηματισμός καταφέρει να εκπληρώσει τα τρία παραπάνω ζητούμενα, το ΠΑΣΟΚ θα έχει κάνει ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά, για να ξεφύγει από τα σημερινά αδιέξοδα. Και να λύσει τα χέρια του Πρωθυπουργού, για τις όποιες πολιτικές κινήσεις επιλέξει εκείνος, στον κατάλληλο χρόνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια