Μια σόδα να χωνέψουν τη συναίνεση !

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Αν νομίσανε ότι μια ολόκληρη χώρα, μπορείς να της συμπεριφέρεσαι  με παιδικά -εφηβικά  καπρίτσια και σχέσεις του στυλ: Το πρωί τα είχαμε, μετά κάτι μου είπε, εγώ το θυμήθηκα  και το είπα στη μαμά μου, και αυτή μου είπε, να τον πάρω τηλέφωνο και να του πω, ότι δεν θα ξαναπαίξω μαζί του … τότε έχουμε να κάνουμε όχι απλώς με ανίκανους  αλλά με καθαρά επικίνδυνους...
Ο λαός τα βλέπει όλα φυσικά και παρά τους προβοκάτορες με τις κουκούλες, είναι εκεί στην πλατεία και δείχνει τη δυσφορία του την διαμαρτυρία του και την
αηδία του… Εδώ το καράβι βουλιάζει και αυτοί παίζουν  το … πιάνο τους και το βιολί τους  ο καθένας αμέριμνος!  Εδώ έχουμε γίνει παγκόσμιο φαινόμενο και αυτοί εκεί που περίμενε ο κόσμος να κάνουν από κοινού μια ύστατη  ομαδική προσπάθεια, να πάρει λίγο θάρρος και ο λαός , τους χαλάσανε τάχα οι διαρροές και οι σταγόνες στον ωκεανό .. …τάχα .   
Τα κομματικά επιτελεία τους φταίνε που δεν ανέχονται να χάσουν τίποτε από όσα προσφέρει μια εξουσία , ακόμα και τώρα σε τέτοιους δύσκολους καιρούς!  Το έγραψε πολύ παραστατικά ένας φιλόσοφος. "Δεν υπάρχει πιο δύσκολος αποχωρισμός από τον αποχωρισμό της εξουσίας".  Πού να βρισκότανε άκρη;  Άλλοι θα ετοιμαζότανε να μπουκάρουν  μαζί με όλο τους το σόι, να κάνουν γιούργια σε τίποτε υπουργεία, και άλλοι θα ήταν αγκαλιά με την καρέκλα και θα σκούζανε να την αποχωριστούν . Και τώρα οι πιο πολλοί μιλάνε για εκλογές ! Απίθανα αδιέξοδα !  "Βρακί δεν έχει ο κωλος μας λουλούδια θέλει ο που…ς  μας"!   
Να κάνουμε εκλογές , να βγάλουμε πάλι στο δρόμο όλα τα λαμογια να ζητάνε ψήφο και συγχώρεση, και όρεξη τάχα για δουλειά , αφίσες μεγάφωνα , λεφτά που δεν υπάρχουν πουθενά , και μετά ένα αποτέλεσμα που δεν θα δίνει αυτοδυναμία  και θα αρχίσουμε τις διαβουλεύσεις για κυβερνήσεις συνεργασίας !!  Μα αυτό δεν πήγαινε να γίνει χτες -προχτές ; Γιατί δεν το κάνατε ;  Γιατί θέλετε  ο καθένας το πάνω χέρι ! Πάνω χέρι κάτω χέρι , μα το θεό θέλετε πολύ ξύλο !  Ειλικρινά !   Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν καθαρά τι θέλει ο Ελληνικός λαός !  Να απαλλαγεί από όλους σας ! Και τα μικρότερα κόμματα  μην κάνουν το παλικάρι έξω από το χορό με πολλά τραγούδια  !  Και μην θέλετε εκλογές για να αρπάξετε κανένα κομμάτι από τα πτώματα των μεγάλων  ! Όταν θα υπάρξει πραγματική πολιτική οικονομική δικαιοσύνη και θα καταργηθούν τελείως οι επιχορηγήσεις των κομμάτων από το υστέρημα του λαού τότε να σας δω πως θα επιβιώσουν τα μαγαζάκια σας !  Η Ελλάδα πάσχει από μια γάγγραινα που έχει καταφέρει και χώσει τα νύχια της στη βουλή και δεν λέει να φύγει  με τίποτε !  Μπορεί ο κόσμος στις πλατείες  να μην έχει μια ξεκάθαρη λύση στα χέρια του , έχει ξεκαθαρίσει όμως τι του φταίει  ! Και κάποια μέρα θα αψηφήσει και τους κουκουλοφόρους σας και τους κοντυλοφόρους σας και θα σας πάρει ο διάολος τον πατέρα !  Σας έκατσε βαριά η συναίνεση ! πιείτε μια σόδα να σας περάσει ! 
Από KAPISTRI

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια