Αμερικανοί και Βούλγαροι δεν φοβήθηκαν το Περιφερειακό μας Συμβούλιο!!!


Και εκεί που κοιμόμασταν ήσυχοι ότι ο πυρηνικός εφιάλτης θα φύγει από την γειτονιά μας μετά το ψήφισμα του Περιφερειακού μας Συμβουλίου η παρακάτω είδηση μας προσγείωσε στην πραγματικότητα.Οι Βούλγαροι όχι μόνο δεν φοβήθηκαν, από την προτροπή του Άρη Γιαννακίδη,έβαλαν στο παιχνίδι και τους Αμερικάνους...προφανώς για να μην κινδυνέψουν!!! Διαβάστε την είδηση και θα καταλάβετε ότι επιτέλους ήρθε η ώρα για ουσιαστικές απόφάσεις και όχι για εκφράζουμε ευχές.

Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης, με στόχο την εξερεύνηση των ευκαιριών συνεργασίας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, προχώρησαν εκπρόσωποι της βουλγαρικής ενεργειακής εταιρείας Bulgarian Energy Holding
(σ.σ.η εταιρεία που συντονίζει τις ενεργειακές δραστηριότητες της Βουλγαρίας) και της αμερικανικής Westinghouse Electric Company LLC.Η υπογραφή του μνημονίου πραγματοποιήθηκε, παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.
Το μνημόνιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επέκταση της διάρκειας ζωής των δύο, που είναι ήδη σε λειτουργία αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού «Κοζλοντούι», καθώς και την αποσυναρμολόγηση των υπόλοιπων τεσσάρων αντιδραστήρων που δεν λειτουργούν.
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, υπενθύμισε ότι η βουλγαρική κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε οι δύο αντιδραστήρες που λειτουργούν, να συνεχίσουν το «έργο» τους τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αφιέρωμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο Σισμανόγλειο

    Tην Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 7μ.μ. θα γίνουν τα εγκαίνια του αφιερώματος «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Τουρισμός-Προορισμοί-Πολιτισμός» στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

    Η διάρκεια του αφιερώματος είναι 17-19 Ιουνίου 2011. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη έχει παραχωρήσει στην Αντιπεριφέρεια Τουρισμού & Πολιτισμού της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης το Σισμανόγλειο Μέγαρο για δράσεις τουριστικής προβολής.

    Σισμανόγλειο Μέγαρο

    İstiklal Caddesi, No 60, Beyoğlu, Istanbul
    Τηλέφωνα επικοινωνίας:
    0 212 24 49 35

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου