Μητσοτάκης: Αν δεν με είχαν ανατρέψει, η Ελλάδα δεν θα περνούσε τέτοια κρίση


ΔΗΛΩΣΕ «ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΕΦΡΑΙΜ
Παρέμβαση στο θέμα του ηγούμενου Εφραίμ έκανε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ενώ έριξε τα βέλη του και κατά του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι η χώρα δεν θα βρισκόταν σήμερα σε κρίση αν δεν είχε ανατραπεί το 1993.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση πως σχολιάζει την απόφαση να κριθεί προφυλακιστέος  ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε κατάπληκτος: «Μένω κατάπληκτος για την απόφαση που πάρθηκε. Ιδιαίτερα για τη στιγμή που διάλεξαν να την πάρουν. Υπενθυμίζω την παλιά ρήση που είναι πάντοτε σε ισχύ, ότι "και οι κρίνοντες, κρίνονται"».
Όσον αφορά την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα, ο πρώην πρωθυπουργός
έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η Ελλάδα περνάει την πιο δύσκολη ώρα του τελευταίου αιώνα και κρέμεται από μία κλωστή και κάλεσε τους πάντες να θέσουν τη σωτηρία της πατρίδας υπεράνω άλλων επιδιώξεων. Στη συνέχεια, ο Κώστας Μητσοτάκης είπε ότι αν δεν είχε ανατραπεί το 1993 η Ελλάδα δεν θα περνούσε την σημερινή περιπέτεια:
«Δυστυχώς είχα δίκιο. Ευχόμουν να μην είχα δίκιο και να μην φτάναμε εκεί που φτάσαμε. Αν είχα μείνει τότε και δεν με είχαν ανατρέψει η Ελλάδα δεν θα περνούσε από αυτή την περιπέτεια. Αλλά τώρα δεν είναι η εποχή να κάνουμε μνημόσυνα. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά", είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Στο χέρι μας είναι να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο αγώνα. Ελπίζω ότι έστω και την τελευταία ώρα να κάνουμε το σωστό και η πατρίδα μας να ξαναβρεί το σωστό δρόμο», ήταν το μήνυμα του επιτίμου προέδρου της Ν.Δ.
Λίγο νωρίτερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άκουσε κάλαντα και μαντινάδες από τον όμιλο βρακοφόρων Κρήτης. «Εσύ είσαι που μας τα'λεγες και είχες παρεξηγήσεις, και τώρα όλοι τρέχουνε πίσω απ'τις εξελίξεις», ήταν η πρώτη ενώ του είπαν και μία ακόμα: «Το έργο σου αν σ'αφήνανε να'χες ολοκληρώσει, την κρίση και την πτώχευση θα είχαμε γλυτώσει».
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια