Επίσκεψη Προέδρου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ Λούκας Τ. Κατσέλη στην Ι.Μ. Πειραιώς


Επίσκεψη της Προέδρου της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κας. ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ στην ΙΕΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ και περιοδεία στην πόλη του Πειραιά με την Επικεφαλή του Ψηφοδελτίου του κόμματος και Ολυμπιονίκη πόλο κα. Σταυρούλα Αντωνάκου.

Μια εγκάρδια υποδοχή επεφύλαξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στην Πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας κα. Λούκα Κατσέλη, που τον
επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο βουλευτή στην Β΄ Περιφέρεια Πειραιά κ. Μιχάλη Νικητάκη, πριν ξεκινήσει την επίσκεψή της στην πόλη.  Ο Σεβασμιότατος αφού εξήρε την «ακαδημαϊκή της καριέρα παγκόσμιου κύρους, την βαθειά γνώση της στην οικονομία, το ήθος και την εντιμότητά της» αναφέρθηκε στην πολύ ουσιαστική συνεργασία και επικοινωνία που είχαν, όταν η κα. Κατσέλη ήταν Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Τόνισε ιδιαίτερα την σύμπλευση απόψεων αλλά και την αποτελεσματική συνέργεια δράσεων που είχαν σχετικά με την αναπτυξιακή πορεία της πόλης και με τον ΟΛΠ καθώς αναφέρθηκε στις προσπάθειες της π. Υπουργού για την άρση του καμποτάζ και την ανάγκη «σύνδεσης της ναυτιλίας με την πατρίδα».
Η κα. Κατσέλη αφού εξήγησε στον Σεβασμιότατο τους λόγους που την οδήγησαν στην ίδρυση του νέου κόμματος, του προσέφερε το τεύχος της Ιδρυτικής Διακήρυξης και του Προγράμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις θέσεις της και ότι πιστεύει βαθειά ότι « η παρουσία του κόμματος στη Βουλή θα αποτελέσει ένα ισχυρό ανάχωμα στον κατήφορο του Μνημονίου και της αδιέξοδης λιτότητας που βασανίζει σήμερα τον τόπο».
Συζήτησαν μεταξύ άλλων και για τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται για την σωστή λειτουργία του κράτους και που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Κοινωνικής Συμφωνίας, στις αγκυλώσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη, στην σωστή εκπαίδευση των νέων, στο βαρύ και ουσιαστικό έργο που προσφέρει η Μητρόπολη στο δοκιμαζόμενο λαό του Πειραιά κ.α.
Ο Σεβασμιότατος την κάλεσε μετά τις εκλογές να συνεχίσουν την επικοινωνία τους και να επισκεφτούν μαζί το Γηροκομείο της πόλης που φιλοξενεί δωρεάν 50 ηλικιωμένα άτομα.  Η κα Κατσέλη τον ενημέρωσε αναλυτικά και τον συμβούλευσε να αξιοποιήσει τον Νόμο για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που θεσμοθέτησε, ως Υπουργός Εργασίας, που θα προσφέρει απασχόληση στους πολίτες και θα βοηθήσει την Ιερά Μητρόπολη στο έργο της.
Αποχαιρετώντας την κα. Κατσέλη, ο Σεβασμιότατος της ευχήθηκε λέγοντας: «Είμαι σίγουρος ότι θα πάτε καλά και η καθαρότητα της φωνής σας θα ακουστεί.  Είστε από τα έντιμα άτομα γιατί δεν είστε εξαρτημένη από τα συμφέροντα και αγωνίζεστε με πίστη για το καλό της χώρας.  Σας εύχομαι καλή επιτυχία».
Στη συνέχεια η κα Κατσέλη επισκέφτηκε διάφορα μέρη στον Πειραιά, συνοδευόμενη από την Επικεφαλή του Ψηφοδελτίου Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας και Παγκόσμια Ολυμπιονίκη και Αρχηγό του Ολυμπιακού της ομάδας πόλο κα. Σταυρούλα Αντωνάκου.  Μετά την ζεστή ανταπόκριση του κόσμου και τις εγκάρδιες εκδηλώσεις που επεφύλαξε ο κόσμος του Πειραιά στην Πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνίας και για την συμβολή της, μέσω του Νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, η κα Κατσέλη δήλωσε «η αγάπη του κόσμου μου δίνει την βεβαιότητα ότι την 7η Μάη η Κοινωνική Συμφωνία θα είναι στη βουλή για να ανακόψει τον κατήφορο της αδιέξοδης λιτότητας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια