«Ο μόνος κίνδυνος, η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» (video)


«Απευθυνόμαστε σε όσους διατηρούν την αξιοπρέπεια τους και έχουν διάθεση να αλάξουν τα πράγματα» είπε νωρίτερα από το Αγρίνιο ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Κοινωνικής Συμφωνίας Χάρης Καστανίδης, πλαισιωμένος από τους υποψήφιους βουλευτές Αιτωλ/νίας.
Ο πρώην Υπουργός, είχε νωρίτερα συναντήσεις με το
ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου και με τον δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό, ενώ στους διαδρόμους του δημαρχείου, είχε θερμό εναγκαλισμό με τον τ. πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αμ. Ζώη, που δεν ξέχασε την καθοριστική συμβολή του κ. Καστανίδη για την ίδρυση του εφετείου στο Αγρίνιο.
O πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κοινωνικής Συμφωνίας παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Αγρίνιου και  στην αρχική του εισήγηση, πριν απαντήσει σε ερωτήσεις, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα των εκλογών και εάν θα επικρατήσουν οι δυνάμεις που θα εφαρμόσουν το δεύτερο μνημόνιο, ή ένας συνασπισμός εξουσίας των προοδευτικών δυνάμεων.
Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στις άμεσες επιπτώσεις που είχε η ψήφιση του Β’ μνημονίου, επισημαίνοντας πως για τα επόμενα δυόμιση χρόνια έρχεται προσαρμογή ύψους 11,5 δισ. ευρώ και σαν να μην έφτανε αυτό οι δανειστές έχουν στην διάθεση τους περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.
«Εμείς ενημερώνουμε τον λαό για το συνέβη, το τι συμβαίνει και το τι θα συμβεί. Δεν παίζουμε με τις τύχες του λαού. Η συγκυβέρνηση ΠΑΟΚ και ΝΔ, είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για ένα σύγχρονο κοινωνικό σφαγείο» τόνισε ο κ. Καστανίδης, που κάλεσε τους πολίτες να μην υποκύψουν στον νέο εκβιασμό που τίθεται και να αγωνιστούν για να κερδίσουν το μέλλον τους.
Επισήμανε ακόμη ότι η Κοινωνική Συμφωνία, είναι ίσως το μοναδικό κόμμα που έχει ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο, με αιχμή την εφαρμογή των Εθνικών Ισοδυνάμων, την ισχύ δηλαδή μέτρων, που θα αποφέρουν εξοικονόμηση πόρων χωρίς να μειωθούν συντάξεις και μισθοί, φέρνοντας ως παράδειγμα την σταδιακή μεταφορά των υπηρεσιών του Δημοσίου σε δημόσια κτίρια.
Επίσης χαρακτήρισε ελπίδα για τον τόπο τις υπεύθυνες κοινωνικές δυνάμεις.
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ
«Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα « χαρακτήρισε ο Χάρης Καστανίδης τα όσα ακολούθησαν την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το δεύτερο μνημόνιο. «Εάν το δημοψήφισμα τελικά γίνονταν, δεν θα είχαμε το δεύτερο μνημόνιο. Βρέθηκαν όμως 10 – 12 βουλευτές που κούνησαν το δάχτυλο στο τότε πρωθυπουργό. Είναι συγκεκριμένοι βουλευτες που τώρα είναι οι στυλοβάτες της σημερινής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Τότε ο Παπανδρέου δεν αντέδρασε, προτίμησε να παραδώσει στον Παπαδήμο.» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός, επισημαίνοντας πως αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε και τη κορύφωση της σύγκρουσης των νεοφιλελεύθερων και των κοινωνικών δυνάμεων που υπήρχαν εντός του ΠΑΣΟΚ.
Τόνισε επίσης πως σήμερα η μεγάλη προοδευτική παράταξη δεν είναι το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας πως η Κοινωνική Συμφωνία φιλοδόξει να γίνει η παράταξη αυτή, που θα διευκολύνει την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, που έτσι κι αλλιώς είναι αναπόφευκτη.
«Έχουμε ανάγκη το νέο. Το νέο όχι κατ’ ανάγκη ηλικιακά. Το νέο σε ιδέες, σε ήθος και σε συνείδηση» είπε ολοκληρώνοντας ο πρώην Υπουργός, για να παρουσιάσει στην συνέχεια τους τέσσερεις υποψηφίους της Κοινωνικής Συμφωνίας στην Αιτωλ/νία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια