Κατάσχεση στην Εκκλησία της Ελλάδας και η πρώτη απόφαση βόμβα για απολυμένους δημοσιογράφους

Κατάσχεση στο Σταθμό της Εκκλησίας και επαναπρόσληψη δημοσιογράφου με δικαστική απόφαση

Γράφει ο Χατζηαναγνώσιου Γεώργιος στο fotavgeia.blogspot.gr
Μπορεί για εμάς τους κοινούς θνητούς να είναι άβατο στα γραφεία της Εκκλησίας όμως είναι βατό από ότι φαίνεται στους Δικαστικούς επιμελητές. 
Τους δικαστικούς επιμελητές αντίκρυσε την Τρίτη το μεσημέρι ο διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλ. Κατσιάρας να εισβάλουν ξαφνικά στο γραφείο του έτοιμους να επιβάλουν κατάσχεση ακόμη και στην καρέκλα που καθόταν! Ο λόγος; 
Η πρώτη απολυμένη από το Σταθμό της Εκκλησίας δημοσιογράφος κέρδισε την αγωγή της και η απόλυση της ακυρώθηκε με την 2811/2014 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Οι απολύσεις καίτοι είχαν το σκεπτικό των εχόντων την νομή της εξουσίας ,δεν παύουν να είναι καταχρηστικές ως προς τα χρηστά ήθη που θεωρητικά επαγγέλλονται αλλά και αντισυνταγματικές με βάση τον θεσμοθετημένο ρόλο που πρέπει και οφείλουν να υπακούν  . Εκτός εάν είναι Κράτος εν Κράτει.
Το θέμα δεν είναι εάν θα επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι πρωτίστως αλλά είναι πρωτίστως ηθικό για όσους καθημερινά μέσω άμβωνας διαλαλούν την ισονομία και την δικαιοσύνη . σαφώς δε και για κάποιους εργαζόμενους ,είναι θέμα επιβίωσης στις σημερινές συνθήκες καταβαράθρωσις της Ελληνικής οικονομίας αλλά η πτώση συμβαίνει επειδή οι ιθύνοντες έχουν συντεχνιακή νοοτροπία ή απλά παρείστικη προκειμένου να διασφαλίσουν το"μάνα εκ της εκκλησίας"  που δεν είναι φειδωλό από αυτά που κατά καιρούς καταγράφονται .
Χρυσοποίκιλτα άμφια από συγκεκριμένα ραφεία με συγκεκριμένες εισηγήσεις αξιακές αλλά και τεμαχιακές
ως επιβράβευση του κοινωνικού λόγου που απαγγέλλεται αλλά δεν τηρείται από τους ίδιους στα αρνητικά που καταδικάζουν το σύνολο της εκκλησίας στην συνείδηση του κόσμου από μερικούς αρκετούς κυφήνες .
Μεγάλα πάρτι και δεξιώσεις ταπεινές με φουαγκρά και καραβιδόψυχα στην συνέχεια με την κοινωνία να παρατηρεί άφωνη και εμβρόντητη την διασπάθιση των οβολών των πιστών .  
 Ο Σταθμός της Εκκλησίας ζήτησε με ασφαλιστικά μέτρα να μην εκτελεσθεί η απόφαση μέχρι να συζητηθεί η έφεση του, αλλά το αίτημα του για προσωρινή αναστολή απορρίφθηκε. 
Έτσι βρέθηκε ο διευθυντής του Σταθμού αντιμέτωπος με την κατάσχεση αλλά και το αυτόφωρο σε περίπτωση μη εφαρμογής της δικαστικής απόφασης. Τελικά όχι μόνο πλήρωσε τους μισθούς υπερημερίας και τα έξοδα κατάσχεσης στους δικαστικούς επιμελητές ( τα βρήκαν τα χρήματα)αλλά δεσμεύτηκε ότι από αυτό το Σαββατοκύριακο η δημοσιογράφος θα επανέλθει κανονικά στα καθήκοντα της.
Αντιλαμβανόμαστε εύκολα ότι η θέση της πρώτης δικαιούχου θα περάσει από εσωτερικό πόλεμο ,με παρεμβολές - υποκλοπές στα ηλεκτρονικά αρχεία ,αλλαγή της καρέκλας εργασίας με σκαμπό , κλειδωμένα γραφεία ,αλλά και άλλα φαιδρά προκειμένου ο ψυχολογικός πόλεμος να αναγκάσει τους εργαζομένους να παραδοθούν άνευ όρων .
Είναι επίσης προφανές ότι και αρκετοί δικηγορίσκοι θα δεχθούν πιέσεις για σιωπηρή ανέχεια των φαιδρών καταστάσεων που οι απολυμένοι θα δεχθούν συναινώντας κρυφίως μπροστά στην βαρύτητα του ονόματος της Εκκλησία της Ελλάδος και στο συνολικό όφελος.
Εδώ βέβαια παρεμβάινει ο Δικηγορικός σύλλογος που οφείλει και πρέπει να έχει γνώση για να μπορή α προασπίσει το κύρος και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης από τους πιθανόν επίορκους Δικηγορίσκους.  
Στην συνέχεια τον ρόλλο της έχει και η ΣΔΟΥ η οποία οφείλει να ελέγξει την διακίνηση των χρημάτων από και πρός τους Δικηγορίσκους.
  Είναι η πρώτη δικαστική απόφαση που εκδίδεται από τα δικαστήρια μετά τις απολύσεις όσων εργαζομένων, δημοσιογράφων και τεχνικών στο Ραδιόφωνο της Εκκλησίας δεν αποδέχθηκαν πέρυσι τη μείωση κατά 50% στις αποδοχές τους. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος άσκησε το δικαίωμα καταγγελίας καταχρηστικά υπερβαίνοντας τα όρια που επιβάλλουν η καλή πίστη και τα χρηστά ήθη.
Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται η έκδοση άλλων τεσσάρων αποφάσεων μετά από αντίστοιχες αγωγές που έχουν ασκήσει άλλοι απολυμένοι εργαζόμενοι.
Το θέμα που προκύπτει όμως έχει και άλλες πτυχές οι οποίες περιλαμβάνουν ίντριγκες περί του θώκου της εξουσίας και είναι έυκολα αντιληπτό επίσης ότι οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να ελέγχονται ως προς τo ύφος της γραφής τους εξυπηρετώντας τα συμφέροντα ομαδούλων κατέυθυνσης που είθιστε ανεξαρτήτως ηγέτη να γλύφουν συντεχνειακά το κοκαλάκι μαζί με τους επικεφαλής αλλά και μόνοι τους σαν παραγοντίσκοι .
Η Δικαιοσύνη καλέιται για άλλη μια φορά να προασπίση τα δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στους παλαμακιστές και τους μεταφέροντες χρήματα μέσω Λίστας Λαγκαρντ.
Οι εξελίξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ και κάτι νου λέει ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις ...
Βέβαια το πάρτυ συνήθως κλείνει με ένα ελαφρύ ποτό για την χώνεψη ....Εις υγεία των κορόιδων. 


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/10/blog-post_408.html#ixzz3GbReAZZS

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια