"ΑΝΑ.Σ.Α.για την Αλεξ/πολη" : Η θέση μας για τις εκλογές της ΠΕΔ

Η θέση μας για τις εκλογές της ΠΕΔ ΑΜΘ και η περιφερειακή συνείδηση του Δημάρχου Αλεξ/πολης
Η δημοτική παράταξη "ΑΝΑ.Σ.Α.για την Αλεξ/πολη" συμμετέχοντας στην πρόσφατη εκλογική διαδικασία με τον επικεφαλή της δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία", κατέλαβε την μια έδρα στο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΕΔ/ΑΜΘ) για τη δημοτική περίοδο 2014-2019. Τα υπόλοιπα είκοσι 20 εκλεγμένα μέλη του Δ.Σ. ανήκουν σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι όλης της περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίοι είχαν την "στήριξη" της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!!!
Ενόψει της εκλογής Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής την ερχόμενη Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 στην Κομοτηνή, οφείλουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο περιφερειακό όργανο έχει μοναδικό γνώμονα, την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης μέσα από ένα διεκδικητικό πλαίσιο και με στόχο την ανατροπή των παγιωμένων φιλοκυβερνητικών συσχετισμών στα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα καλούμαστε :
1)Να αποφύγουμε τα λάθη, τις παραλείψεις, τις σκοπιμότητες αλλά και τις πολιτικές επιλογές που χαρακτήρισαν την προηγούμενη θητεία και οδήγησαν την Αυτοδιοίκηση στην απαξίωση, στον οικονομικό μαρασμό και στη διάλυση.
2)Να συγκρουστούμε με τις ακραία αντιαναπτυξιακές πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή συγκυβέρνηση.
3)Να υπερασπιστούμε την κοινωνία απέναντι στην ανθρωπιστική καταστροφή και να διασφαλίσουμε τα δημόσια αγαθά και τον δημόσιο χώρο από τη fast track εκποίηση, όπως αυτή μεθοδεύεται και
4)Να ασκήσουμε και να υπερασπιστούμε με κάθε μέσο το αυτοδιοικητικό κεκτημένο και τα συνταγματικά δικαιώματα της Τ.Α. που παραβιάζονται (πόροι, διοικητική αυτοτέλεια, άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής κ.λπ.) και περιστέλλονται διαρκώς.
Όσο αφορά την διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου της ΠΕΔ από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης - αν και τρίτου στην κατάταξη με βάσει την σταυροδοσία και με πρώτο τον δήμαρχο Δράμας - τονίζουμε τα εξής:
Πρόσφατα ο κύριος Λαμπάκης ξεχνώντας ότι οι δημότες του τον ψηφίσανε με κριτήριο την προάσπιση των συμφερόντων τους, επικαλέστηκε την "περιφερειακή του συνείδηση" στηρίζοντας απροκάλυπτα την άνευ κριτηρίων απόφαση της συγκυβέρνησης όσο αφορά την επιλογή του δήμου Δράμας (αντί της Αλεξανδρούπολης), για την εφαρμογή του προγράμματος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος!!!
Πλέον και με μεγάλη αγωνία περιμένουμε αν με την ίδια "περιφερειακή συνείδηση" και από την θέση του Προέδρου του περιφερειακού οργάνου αθετήσει τον λόγο του, αποδεχόμενος να δεχτεί η Αλεξανδρούπολη όλα τα απορρίμματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπως αυτό πλέον διαρρέεται από όλα σχεδόν τα περιφερειακά ΜΜΕ!!!
Θυμίζουμε ότι με δηλώσεις του ο κύριος Λαμπάκης στις 15/3/2014 στην ημερίδα για την διαχείριση των απορριμάτων είχε δημόσια δεσμευθεί πως στην σχεδιαζόμενη από πλευράς της κυβέρνησης Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμάτων (έτσι και αλλοιώς "Φαραωνικού τύπου") στην Αλεξανδρούπολη, δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση πέραν της καύσης και τα απορρίμματα όλης της Περιφέρειας!!! Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σχεδιαζόμενη αντίστοιχη με της Αλεξ/πολης ΜΕΑ στην Καβάλα έχει σχεδόν ακυρωθεί.
Τέλος επισημαίνουμε οτι με την ίδια προσφάτως ανακαλυφθείσα "περιφερειακή του συνείδηση" ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης "διαφημίζει" τον Πλωτό Σταθμό Παραλαβής Αποθήκευσης και Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (FSRU) συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης αρνούμενος κάθε συζήτηση και ενημέρωση, την ίδια στιγμή που στην Καβάλα σύσσωμη η τοπική κοινωνία έχει ξεσηκωθεί αρνούμενη την αντίστοιχη μονάδα!!! Επί πλέον και όλως περιέργως αποφεύγει κάθε αναφορά για τα Αντισταθμιστικά οφέλη (Offsets) που θα έπρεπε να διεκδικήσει ο δήμος, όπως για παράδειγμα την δημιουργία αστικού δικτύου χαμηλής πίεσης με σκοπό την τροφοδοσία της περιοχής με φυσικό αέριο. Θυμίζουμε πως οι τερματικοί σταθμοί υγροποιημένου φυσικού αερίου θεωρούνται επικίνδυνες εγκαταστάσεις και πρέπει να λαμβάνονται ειδικά μέτρα (Οδηγία 96/82/ΕΚ-Seveso Ι και 2003/105/ΕΚ Seveso II ΚΥΑ 12044/2007 ΦΕΚ 376 Β/19-3-2007).

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής
παράταξης"ΑΝΑ.Σ.Α."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια