Πολιτική Α. Τσίπρας: «Η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου»

«Στα κρίσιμα θέματα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση»
Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, σε μια χρονική στιγμή που οι τουρκικές προκλήσεις στην Κύπρο προκαλούν έντονη ανησυχία.
«Παρά το ότι διαφωνούμε, στα κρίσιμα θέματα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση», τόνισε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Αβραμόπουλο.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα εύσημά του στους στρατιωτικούς και τόνισε ότι η επίσκεψή του στο υπουργείο Άμυνας δεν ήταν επικοινωνιακή, αλλά στόχο είχε την ουσιαστική ενημέρωση σε κρίσιμα θέματα.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο φιλότιμο και την αυταπάρνηση των στρατιωτικών και διαβεβαίωσε ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν, τονίζοντας ότι οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται.
Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτες» τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ τονίζοντας ότι «αυτό συνιστά παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτοί ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο».
«Η ενέργεια αυτή τορπιλίζει την ήδη εύφλεκτη κατάσταση στην περιοχή και τη διαδικασία διαλόγου για το Κυπριακό. Ρίχνει λάδι στη φωτιά», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
star.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια