Απάντηση Λοβέρδου στο Μαρίνο Ουζουνίδη για τα προβλήματα της νοσηλευτικής Διδυμοτείχου


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΕ  ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΒΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΜΘ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Με το από 15.10.2014 (Αριθ. Πρωτ. 2626/17.09.2014) έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Υπουργός κ. Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε απάντηση στην ερώτησή μου σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με έδρα το Διδυμότειχο.

Ο κ. Υπουργός αναφέρει στην απάντησή του πως σύμφωνα με την Α.ΔΙ.Π. (Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), το εν λόγω Τμήμα πρέπει να μετεγκατασταθεί στην Αλεξανδρούπολη «η οποία διαθέτει σύγχρονες δομές, ειδικά στην Υγεία, με Ιατρική Σχολή, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και Κρατικό Νοσοκομείο» ώστε «με συντονισμό της διδασκαλίας μαθημάτων από την Ιατρική Σχολή να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στην θεωρητική εκπαίδευση και καλή κλινική άσκηση στα δύο υπάρχοντα Νοσοκομεία».

Η δική μου άποψη είναι, ότι το Τμήμα Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του ως έχει. Εξάλλου, απ’ όσο γνωρίζω, το συγκεκριμένο Τμήμα συνεργάζεται στενά με το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Οποιεσδήποτε ελλείψεις υπάρχουν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, πρέπει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος το επισκέφτηκε την προηγούμενη εβδομάδα και δεσμεύτηκε για την εύρυθμη λειτουργία του, να τις φροντίσει εγκαίρως. Έτσι, με την αναβάθμιση του Νοσοκομείου που υποσχέθηκε, θα μπορεί να εξυπηρετείται και το ΤΕΙ και οι χιλιάδες κάτοικοι που έχουν ανάγκη ιατρικής περίθαλψης.

Η πιθανή κατάργηση του Τμήματος Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο θα προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην τοπική κοινωνία της ακριτικής περιοχής. Θα πρέπει να σταματήσει επιτέλους η υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων του βορείου Έβρου, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την απαξίωση και την απροθυμία της κυβέρνησης.

 αυτούσιο το κείμενο της απάντησης.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια